Lopen met John

Meise op de Olympische Spelen? Jazeker! Dankzij inwoner John Heymans hebben we een atleet op de 5.000 meter in Parijs. John is een rijzende ster in de atletiekwereld en behaalde dit jaar de vijfde plaats op het EK Veldlopen in Brussel en liep begin januari de derde snelste Belgische tijd ooit op de 5.000 meter. Uiteraard voldoende om zich te kunnen plaatsen voor Parijs!

Die voorbereiding gaat uiteraard gepaard met kosten qua voeding, training en begeleiding, iets wat voor een halftijds ondersteunde atleet niet steeds evident is. De gemeente Meise wil haar topsporters ondersteunen en zo keurde de gemeenteraad goed om een bijdrage aan John toe te kennen om deze kosten te helpen dekken en tiptop aan de start te staan in Parijs.

Sportambassadeur Meise

Uiteraard zal John zijn rol spelen als ambassadeur voor Meise en zal hij voor en na de Spelen inwoners inspireren om zelf in beweging te komen! Zo zal er in het najaar een infoavond voor lopers georganiseerd worden en mogen de scholen zich ook aan een bezoekje verwachten.

Maar ook vóór de Olympische Spelen kunnen inwoners profiteren van John zijn kennis. Sportieve inwoners kunnen gratis genieten van trainingsadvies en enkele trainingsplannen. 'Voor wat, hoort wat!' uiteraard en dus verwachten we een minimale inspanning van 5.000 meter om ook kans te maken op trainingsadvies.

Wat moet je doen?

Eerst de inspanning: 5.000 meter lopen of wandelen in onze eigen gemeente. John loopt dit aan 2min36 per kilometer, maar dit mag ook trager ;)

Daarna volgt de ontspanning en mag je met een recuperatiedrankje (of biertje) dit formulier invullen Daarbij kan je een .gpx uploaden of de url meegeven van je prestatie.

Nadien wordt je gecontacteerd door de sportdienst die je toegang geeft tot het trainingsplatform. Er is ook een 'lopen met John' groep op Strava, zo kan je de loopkilometers van andere inwoners op de voet volgen. Word lid via deze link

Volg John!

Fysiek John volgen zal moeilijk zijn, maar je kan hem volgen via zijn instagramaccount waar hij zeker actief is en ook vele tips deelt: John Heymans

Daarnaast kan je reeds in je agenda noteren:

  • woensdag 7 augustus - 11.10 uur: series 5.000 meter Olympische Spelen met John
  • zaterdag 10 augustus - 20 uur: eventuele finale 5.000 meter Olympische Spelen