Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Laat naar je borsten kijken: mammobiel in Wolvertem en Meise

Bericht van 24 september 2021
De mammobiel staat opnieuw in Meise: alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar worden opgeroepen voor een tweejaarlijkse gratis borstkankerscreening. Van 13 september tot 8 oktober staat de mammobiel op de parking van het AC, van 9 oktober tot en met 22 oktober op de parking van het zwembad De Wauwer.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Als borstkanker vroegtijdig ontdekt wordt, is er meestal een minder ingrijpende behandeling nodig. Een bevolkingsonderzoek met een screeningsmammografie laat toe borstkanker in een vroeg stadium op te sporen.  

De provincie Vlaams-Brabant organiseert binnenkort in samenwerking met het UZ Brussel een tweejaarlijkse gratis borstkankerscreening voor vrouwen van 50 tot en met 69 jaar. Concreet zal de mammobiel op volgende data aanwezig zijn:  

  • Wolvertem: Parking administratief centrum, Tramlaan 8 van maandag 13 september 2021 tot en met maandag 4 oktober 2021 
  • Meise: Parking zwembad De Wauwer, Nieuwelaan van dinsdag 5 oktober 2021 tot en met vrijdag 22 oktober 2021 

Alle vrouwen uit de doelgroep krijgen persoonlijk een uitnodigingsbrief in de bus. Om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om het voorgestelde tijdstip te bevestigen. Dit kan op volgende manieren:  

Ook een afspraak annuleren of verplaatsen kan eenvoudig via bovenstaande contactgegevens.   

Toch nog een andere vraag? Neem dan telefonisch contact op met het onthaal van het administratief centrum via 02 892 20 00.  

Nieuwsoverzicht
Mammobiel in Meise

Deel deze pagina