The fruit of silence

In een steeds woeligere wereld kan een moment van stilte een ankerpunt bieden. Het titelstuk van dit concert, the Fruit of Silence, is een werk van de Letse componist Petris Vasks op een tekst van Moeder Teresa. De componist beschrijft het stuk zelf als een “very silent meditation”, een “hele stille meditatie”. Hiermee was meteen de toon gezet voor dit intimistische concert, het resul...

Wanneer

  • 27 april 2024 (za)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 18,00 (Avondkassa - 20,00 euro)

Waar

naam
Sint-Medardus en Gildarduskerk
adres
Rossemdorp 321861 Wolvertem (Meise)

Contact

e-mail
helicante@mail.be

Info

In een steeds woeligere wereld kan een moment van stilte een ankerpunt bieden.

Het titelstuk van dit concert, the Fruit of Silence, is een werk van de Letse componist Petris Vasks op een tekst van Moeder Teresa. De componist beschrijft het stuk zelf als een “very silent meditation”, een “hele stille meditatie”.

Hiermee was meteen de toon gezet voor dit intimistische concert, het resultaat van een creatief proces dat door onze dirigent Wouter Versavel in gang is gezet. De ruim vijfentwintig zangers van Kamerkoor Helicante en de strijkers van Koinonia Orchestra of Europe weven samen melancholische en tegelijk krachtige muziek van Baltische en Russische componisten tot een wonderlijk geheel. Beelden en poëzie maken de ervaring nog meer intens. Ook de locatie, het intieme kerkje van Rossem gewijd aan Sint-Medardus en Sint-Gildardus, draagt bij aan de intimistische sfeer.

Na het Requiem van Mozart waren dirigent Wouter Versavel en kamerkoor Helicante toe aan werk voor een kleinere bezetting. Muziek in haar puurste vorm. De componisten die aan bod komen, Peteris Vasks, Arvo Pärt, Sergej Rachmaninov en Dmitri Shostakovich staan borg voor dat pure. A cappella stukken en composities begeleid door het strijkorkest wisselen elkaar af. De strijkers schitteren bovendien ook in de Chamber Symphony Op. 110a van Shostakovich.

Het Koinonia Orchestra of Europe, recentelijk opgericht en onder leiding van dirigent Wouter Versavel, bestaat uit jonge, internationaal gekende solisten en vrienden die elkaar hebben ontmoet in Brussel. De naam "Koinonia" is afkomstig uit het Grieks en roept begrippen op zoals gemeenschap, gezamenlijke deelname, partnerschap, een aandeel hebben in iets, een bijdrage.

Gun jezelf dit intimistische moment van meditatie en inkeer en ervaar zelf wat de stilte jou brengt. Van harte welkom.

Concerten op vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2024, kerk Rossem, Rossemdorp 32, 1861 Rossem-Meise, om 20.00 uur.
Tickets kosten 18 euro (VVK) en 20 euro (kassa). Te koop bij de koorleden of via eventbrite: https://www.eventbrite.be/e/the-fruit-of-silence-tickets-824979033497
Na afloop is er gelegenheid tot klinken bij een drankje in het nabijgelegen Rossem café, Kleinendries 6, 1861 Rossem-Meise.


Op zondag 28 april om 15u wordt dit programma een derde keer uitgevoerd in de Sint-Martinuskerk van Sint-Martens-Bodegem. Tickets via Neos Dilbeek: https://www.neosvzw.be/page?orl=110&ssn=&lng=1&pge=1198&acy=286798


Speciale aanbieding voor groepen/ verenigingen


Koop en betaal je vooraf voor je vereniging minstens 10 toegangstickets aan de voorverkoopprijs van 18 euro, krijg je na afloop per verkocht ticket een glas cava (waarde 4 euro) of een ander drankje. Kaarten moeten wel in 1 keer besteld en afgerekend worden.


Interesse? Graag mailen naar helicante@mail.be


Je ontvangt dan verdere instructies over hoe te bestellen en betalen.

Alle activiteiten