Control cruiser, bedankt om relax te rijden!

Bericht van 12 september ’19
Voorbeeldige chauffeurs, die 50 km/u rijden in de bebouwde kom en 30 km/u in de zone 30? Voor hen is er nu eindelijk een positief woord: de Control Cruiser. Bedank de control cruisers in jouw straat en hang een bord aan je raam.

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. En iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

Deze nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV). Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken. Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Hang een bord voor jouw raam

Binnenkort verdeelt de VSV samen met de Vlaamse gemeenten 10.000 borden die mensen aan hun raam kunnen hangen. Zo kan iedereen de control cruisers in hun straat bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag.

De campagne start op 5 oktober en loopt tot 31 oktober 2019. In die periode kan jij een bord voor jouw raam hangen.

Wil jij zo’n bord voor jouw raam hangen? Kom langs tijdens de openingsuren van het Administratief Centrum en haal jouw bord op bij de dienst Mobiliteit. 

Meer info? mobiliteit@meise.be of 02 892 20 96

Nieuwsoverzicht
Control cruiser

Openingsuren & contact

Dienst mobiliteit
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel.
02 892 20 95 (secretariaat)
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
mobiliteit@meise.be

Openingsuren

Vandaag: 8 - 11.45 uur