Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Incovo zamelt taxussnoeisel in

Bericht van 01 augustus ’17
Incovo steunt de strijd tegen kanker en zamelt gratis taxustwijgjes in. Taxussnoeisel wordt gebruikt als basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen. Breng nog tot 26 augustus jouw taxussnoeisel naar het recyclagepark.

Sinds vele jaren ondersteunt Incovo de strijd tegen kanker door het gratis inzamelen van taxustwijgjes. Die dienen als basisgrondstof voor kankerremmende medicijnen.

Heel veel  gemeentes en intercommunales waren dit jaar door marktomstandigheden verplicht om te stoppen met de taxusinzameling. Incovo besliste om wel verder in te zamelen. Toch vallen de inzamelresultaten dit jaar tegen.

Door de verwarring die is ontstaan heeft Incovo dit jaar minder dan de helft van voorgaande jaren aan taxussnoeisel. Daarom roepen ze op om het taxussnoeisel zeker apart te blijven houden en naar het recyclagepark te brengen. De jonge twijgjes moeten zo zuiver mogelijk zijn, en worden binnen de 24 uur bewerkt. Zo gaan er zo weinig mogelijk kostbare stoffen verloren.

De taxusactie bij Incovo loopt nog tot 26 augustus 2017. Tot dan kunnen inwoners gratis met het snoeisel op de zes recyclageparken van Incovo terecht.

Opgelet! Het recyclagepark van Meise is wel gesloten tussen 14/08/17 en 19/09/17. Tijdens deze periode kunnen inwoners terecht op het recyclagepark van Londerzeel.

Nieuwsoverzicht
Taxus snoeisel

Openingsuren & contact

Dienst leefmilieu en duurzaamheid
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel tel
02 892 20 60
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
leefmilieu@meise.be

Openingsuren

Vandaag: 8 - 11.45 uur