Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Extra controles op asbestaanvoer in recyclagepark

Bericht van 10 juli ’17
Er komen extra controles voor de aanvoer van asbestplaten op de recyclageparken van Meise en Londerzeel. Wie asbestplaten aanvoert, zal een registratieformulier moeten ondertekenen waarin wordt aangegeven waar het afval vandaan komt.

In de voorbije weken kende de inzameling van asbestcement op de recyclageparken van Londerzeel en Meise ongekende pieken. Waar de asbestcontainer voorheen min of meer wekelijks werd vervangen, moet dit nu haast dagelijks. Heel regelmatig moeten inwoners worden teruggestuurd omdat de asbestcontainer vroegtijdig vol is.

De oorzaak van de verhoogde invoer ligt in de tijdelijke stopzetting van asbestinzameling op de recyclageparken van de Oost-Vlaamse buurgemeenten van Meise en Londerzeel. Daar heeft de intercommunale Verko beslist om minstens tot september geen asbest meer in te zamelen door vaststellingen van de arbeidsinspectie.

Inwoners van deze Oost-Vlaamse gemeenten schakelen familieleden en vrienden in Londerzeel en Meise in om toch op korte termijn van hun asbestplaten af te geraken. Om de dienstverlening en kostprijs van de recyclageparken in stand te kunnen houden, worden daarom beperkende maatregelen ingevoerd. Het is niet de bedoeling dat inwoners van Meise en Londerzeel opdraaien voor de kosten van asbestplaten uit Oost-Vlaanderen, of dat de eigen inwoners hun asbestplaten dagenlang thuis moeten opslaan.

Daarom komt er een registratieformulier met de afkomst van het asbest. Wanneer uit controle blijkt dat de asbestplaten toch niet uit Londerzeel of Meise komen, zal de aanvoerder de volledige factuur voor de verwerking aangerekend krijgen, op basis van toepassing van het politiereglement.

Op drukke momenten zal dit registreren leiden tot iets langere wachttijden, maar enkel zo kan de dienstverlening correct gehouden worden.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst leefmilieu en duurzaamheid
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel tel
02 892 20 60
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
leefmilieu@meise.be

Openingsuren

Vandaag: 8 - 11.45 uur en 17.30 - 19.15 uur

Lees meer artikels over