Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zeven klimaatvrijwilligers in Meise

Bericht van 28 april ’17
De eerste vrijwilligers in de thermografie hebben hun diploma behaald. Proficiat aan de zeven klimaathelden die voor Meise de opleiding volgden. Zij scannen vanaf dit najaar woningen op energieverlies.

De nieuwe klimaatvrijwilligers, ze zijn er.
Middenveldnetwerk Beweging.net sloeg samen met de gemeente Meise, Grimbergen, Asse en Bierbeek de handen in mekaar voor de eerste burgeropleiding ‘vrijwilliger in de thermografie’. Op 25 april 2017 ontvingen zestien vrijwilligers uit de vier gemeenten in Meise hun diploma. Meise verzamelde het meeste vrijwilligers en telde zeven afgestudeerden.

Het afgelopen jaar kregen de vrijwilligers een theoretische en praktische opleiding over het werken met een thermografische camera. Nu kunnen de vrijwilligers in hun gemeente ingezet worden om burgers te helpen warmteverliezen in hun woning op te sporen.

Daarnaast worden, zoveel als mogelijk, deskundigen en architecten ingezet voor bouwfysische ingrepen en verbetervoorstellen aan de woning. Zo kan dit onder meer gecombineerd worden met een bouwadvies van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen.

Nieuwsoverzicht
Zeven vrijwilligers behaalden hun diploma in de thermografie.

Openingsuren & contact

Dienst leefmilieu en duurzaamheid
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel tel
02 892 20 60
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
leefmilieu@meise.be

Openingsuren

Vandaag: 8 - 11.45 uur