Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Boeken krijgen tweede leven

Bericht van 06 maart ’17
Verouderde, niet meer te verkopen exemplaren vliegen niet meer naar de papiercontainer. Vanaf 6 maart krijgen de boeken van de bibliotheek van Meise een tweede leven.

De kelders van de bibliotheek zitten overvol met afgevoerde boeken die niet verkocht geraken of tot nog toe geen nieuwe bestemming kregen. In het verleden werden ze verkocht voor een bedrag van 0,50 euro en nadien ofwel uitgedeeld aan geïnteresseerde leerkrachten van de plaatselijke basisscholen of als prijs tijdens de Beiaardfeesten. Diegene die ze niet weg kregen, belandden in de papiercontainer.

De oudere, versleten boeken hebben vaak niet meer de uitleenkwaliteit die de bib nastreeft, wat niet wil zeggen dat het verhaal niet meer de moeite waard is. In plaats van ze weg te gooien richt de bibliotheek dit jaar het project ‘Boeken tweede leven’ op. De gemeente bezorgt de boeken een tweede leven door ze gratis aan te bieden op diverse locaties in de gemeente waar veel volk over de vloer komt.

De deelnemende instanties, zoals o.a. scholen, het Administratief Centrum en rusthuizen, voorzien een kast of rek. De bibliotheek zorgt voor de verdeling van de boeken op basis van het doelpubliek. In elk boek wordt een bladwijzer gestopt met info over de bib.

Met dit initiatief wil de bibliotheek ook groepen aanspreken die niet zo verzot zijn op lezen en ook hen laten kennis maken met boeken.

Nieuwsoverzicht