Nieuw marktplan voor een aantrekkelijkere en veiligere markt

Bericht van 27 juni 2023

Vanaf zaterdag 8 juli 2023 zal de wekelijkse markt in Meise-centrum er nog beter uitzien. De opstelling van de markt werd gewijzigd om te zorgen voor een nog fijnere marktbeleving voor de marktbezoekers.

De gemeenteraad van juni keurde het nieuwe marktplan goed. Vanaf zaterdag 8 juli zal onze wekelijkse markt nog aangenamer zijn om te bezoeken. De marktkramen zullen vanaf dan aaneensluitend opgesteld zijn en de markt zal helemaal verkeersvrij zijn. We willen zo onze markt nog aantrekkelijker, aangenamer én veiliger maken zodat we nog meer wekelijkse marktbezoekers krijgen.

Enkele kramen verhuizen van plaats zodat de markt helemaal aaneensluitend is en er geen aparte eilandjes meer gevormd worden. We voorzien ook een ‘eethoek’ waar de verschillende eetkramen gebundeld zijn en het gezellig wordt om je hamburger of wafel op te eten. We hopen ook nog enkele extra eetkramen aan te trekken. Er is een apart zomermarktplan en een wintermarktplan zodat tijdens de zomer ook de terrassen van de horecazaken hun plaats krijgen en mee voor een fijne marktbeleving zorgen.

Omdat de markt nu aaneensluitend zal zijn, is er geen verkeer meer mogelijk op onze markt. Voorheen was het nog mogelijk om langs de August Van Doorslaerlaan de Brusselsesteenweg op te rijden. Nu zal dit niet meer mogelijk zijn, wat onze markt ook veiliger maakt. Voor het doorgaand verkeer is een omleiding voorzien.

Als er festiviteiten of kermis zijn op een zaterdag, verschuift de markt verder op de Brusselsesteenweg richting Plantentuin. Ook hier is een plan voor opgemaakt zodat wijzigingen aan de markt vlot kunnen verlopen.

Het nieuwe marktplan ontstond in overleg tussen marktkramers, de marktcommissie, de dienst lokale economie, uitvoerende diensten, mobiliteit en brandweer. Het nieuwe marktplan gaat in met een proefperiode van zes maanden zodat het mogelijk is om aanpassingen te doen als dat nodig zou blijken. Tijdens deze proefperiode zal ook de brandweer een testrit komen maken zodat we ook helemaal zeker zijn dat ze in geval van nood snel kunnen ter plaatse zijn.

Met dit nieuwe marktplan willen we onze wekelijkse markt nog aantrekkelijker en sterker maken. Tot zaterdag op de markt!

Nieuwsoverzicht
Wekelijkse markt

Openingsuren & contact

Lokale economie
adres
Tramlaan 81861 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 20 90
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
lokaleeconomie@meise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over

Deel deze pagina