Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Boekenruilkasten in Meise

Bericht van 31 mei 2023

Sinds kort staan er op twee plaatsen in Meise boekenruilkastjes. Het principe is eenvoudig: Lees een boek, zet een ander in de plaats en ontmoet intussen ook je buren.

Aan de speeltuin in de Vlieten aan de Quinten Metsijslaan en aan het buurthuis in Oppem in de Merlijnweg, kan je vanaf nu boeken ruilen in een boekenruilkast. De uitvoerende diensten van lokaal bestuur Meise maakten de kasten zelf naar een eigen ontwerp en zorgden voor de plaatsing. Elke boekenruilkast kreeg een meter of peter die in de buurt woont. Zij zijn het aanspreekpunt en zorgen voor het goede verloop.

De startcollectie in de kastjes zijn afgevoerde boeken uit de bibliotheek. Nadien zou de kast gevuld moeten blijven doordat wie een boek wegneemt, er ook eentje in de plaats moet zetten. Verschillende genres kunnen in de boekenruilkasten worden geruild, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Dit project is een samenwerking van de bibliotheek en lokaal dienstencentrum De Spil dat meer buurgericht wil werken. Door het opstarten van boekenruilkasten willen we lokaal in wijken de burgers laagdrempelig toegang geven tot boeken. We stimuleren zo het lezen. Boekenruilkasten zijn ook een plek van ontmoeting en bieden een gespreksonderwerp in de wijk.

Nieuwsoverzicht
Boekenruilkast Oppem

Openingsuren & contact

Dienstencentrum De Spil - administratie
adres
Godshuisstraat 331861 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 21 80
Fax fax
02 892 21 59
e-mail
despil@meise.be

Openingsuren

Vandaag 9 - 12 uur en 13.30 - 15.30 uur

Deel deze pagina