Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Meise Ge(s)maakt: fiets- en wandeltocht langs de korte keten bedrijven in Meise

Bericht van 04 mei 2023

Leer onze korte keten bedrijven kennen tijdens een wandeling of fietstocht!

Wist je dat er in Meise meerdere bedrijven actief zijn in korte keten? Kom te weten wie dit allemaal zijn tijdens een wandeling of fietstocht op 4 juni 2023 van 10u tot 17u! Op die dag stellen de korte keten bedrijven hun deuren open voor bezoekers en kom je al proevend meer te weten over onze lokale teelten.

Maak kennis met de verschillende korte keten producenten:

 1. Plantentuin Meise
  In de Tuinwinkel en Kiosk vind je lokaal geteelde producten. Je kan er ook terecht voor honing uit de eigen bijenkasten geoogst door imker Jan van Malderen van Be My Honey.
 2. Oxfam Wereldwinkel
  Oxfam Wereldwinkel beoogt een wereld waarin alle mensen invloed hebben op de lokale en mondiale beslissingen waar ze de gevolgen van ondervinden. In het verkooppunt in Meise zorgt een team van vrijwilligers voor de verkoop van lokaal en globaal geteelde producten.
 3. 't Hoogveld
  Wijnbouwer Stefaan verbouwt op zijn wijngaard in Kobbegem verschillende druivensoorten die in een noordelijk klimaat gedijen. De witte, rosé en rode wijn wordt in Meise gebotteld. 
 4. De Klepper
  Op deze ecologische/biologische CSA-boerderij kan je terecht voor groenten- en fruitaandelen, kip en lamsvlees, eieren, akkerbouwproducten… De verbinding tussen de boeren, de deelnemers en het land staat hierbij centraal. Als klant kan je terecht in het afhaalpunt, zijn er pakketten via abonnement, of kan je zelf oogsten in de zelfplukboerderij.
 5. Bloemen van Praet
  De bloemenkweek is afhankelijk van het weer en start rond eind maart en loopt tot eind oktober. Eerst zijn er de paasbloemen, tulpen en meiklokje waarna er overgeschakeld wordt op zomerbloemen zoals bijvoorbeeld dahlia's. Sinds vorig seizoen doen ze aan permacultuur om het bodemleven natuurlijk te stimuleren en de biodiversiteit te vergroten. Op de kwekerij bevindt zich ook de bloemenwinkel. 
 6. Pitteshof
  Dit gemengd agrarisch familiebedrijf doet zowel aan akkerbouw als aan veeteelt. De liefde voor het vak én het respect voor dier en natuur staan centraal. In de hoevewinkel vind je brood en gebak van eigen tarwe, verse groenten en fruit en lokale producten. Bovendien is er ook een broodautomaat.
 7. The Herbal Brewery
  The Herbal Brewery brouwt en bottelt gefermenteerde dranken op basis van kruiden. Biologische en lokaal gekweekte ingrediënten staan centraal. Het hoofddoel is om de mogelijkheden van gekende en minder bekende kruiden in de kijker te zetten en de smaken ervan weer te geven in zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken. 
 8. Hof ter Dreef - Coöperatie samen op dreef
  Wie interesse heeft in biologische groenten en fruit, hoevekip, confituren, soep of eieren vindt zeker zijn gading in de hoevewinkel van dit kleinschalig biologisch tuinbouwbedrijf. Je kan je aankopen doen met of zonder abonnement. 
 9. Jonathan De Cock
  Op dit melkveebedrijf kan je de koeien en kalfjes bezoeken, de stallen en melkinstallatie
  bekijken en ontdekken wat er met de melk gebeurt. Bovendien kan je kennismaken met Hoeveslagerij Seizoensmaak.
 10. De Bijenkorf - La Ruche des Abeilles
  De Bijenkorf biedt een assortiment van verschillende honingsoorten aan, evenals een aantal originele specialiteiten zoals azijn, mede, likeur en mosterd, allemaal met honing uit eigen bijenkorven. Daarnaast leveren zij ook benodigdheden voor imkers en bijenvolken en doen zij de plaatsing van bijenvolken en bijvoorbeeld boomgaarden. 
 11. Grondwitloof De Valck - De Roos
  Op dit familiebedrijf telen Elke en Wim zowel groenten als fruit. Als je op zoek bent naar verse seizoensproducten dan kan je steeds terecht in de automaat. Er is een samenwerking met Prinsheerlijke Aardbeien en Steenberghoeve (zuivel).
Nieuwsoverzicht
Meise Ge(s)maakt 2023

Openingsuren & contact

Lokale economie
adres
Tramlaan 81861 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 20 90
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
lokaleeconomie@meise.be

Openingsuren

Vandaag gesloten

Lees meer artikels over

Deel deze pagina