Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Werken Oppemstraat 75 tot gemeenteplein van 05/09/22 tot 30/09/22

Bericht van 30 augustus 2022

De Oppemstraat wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer tussen huisnummer 75 en het gemeenteplein. Dit is in opdracht van Fluvius voor graafwerken voor het saneren van verschillende nutsleidingen. Enkel fietsers en voetgangers kunnen nog door de straat. Er wordt een omleiding voorzien langs Kardinaal Sterckxlaan, Nieuwelaan, Wilgenlaan en Hoogstraat.

De Lijn

Van 5 tot 23 september is de Oppemstraat in Wolvertem afgesloten vanwege nutswerkzaamheden. Om de hinder op de drukke buslijnen 250-251 en 821 maximaal te beperken en de busbediening te vrijwaren voor de inwoners van Oppem zullen deze lijnen een omleiding volgen. Bussen 250, 251 en 821 zullen Oppem in beide richtingen bedienen via een lus vanaf de Nieuwelaan. De bussen rijden via de Kardinaal Sterckxlaan, de Oppemkerkstraat en de Pastoriestraat terug naar de Nieuwelaan. Reizigers in Oppem-centrum moeten tijdens deze periode dus altijd en in beide richtingen de bus nemen aan de halte Kerk aan de zijde van de Oppemstraat. Er is voor de duur van de werken een beperkt parkeerverbod in de Oppemkerkstraat zodat de bussen dit maneuver kunnen uitvoeren.

Voor Wolvertem betekent de sluiting van de Oppemstraat dat de bussen richting Londerzeel het centrum enkel bedienen vanaf een tijdelijke halte in de Wilgenlaan ter hoogte van het kruispunt met de Vilvoordsesteenweg. Lijn 821 richting Merchtem bedient het centrum met een tijdelijke halte in de Smisstraat ter hoogte van de Hoogstraat. In de richting van Brussel en Grimbergen rijden bussen 250, 251 en 821 wel nog over het Gemeenteplein, maar vervolgen ze hun reisweg over de Stationsstraat en de Nieuwelaan in plaats van de Oppemstraat.

Niet-bediende haltes van 5 tot 23 september:

  • Wolvertem Brussegemse Stwg. (in beide richtingen)
  • Wolvertem Oppemse Hoeve (in beide richtingen)
  • Wolvertem Gemeenteplein (richting Merchtem/Londerzeel)

Tijdelijke haltes:

  • Hoek Wilgenlaan – Vilvoordsesteenweg
  • Hoek Smisstraat – Hoogstraat (enkel lijn 821 richting Merchtem)
  • Oppem Kerk: enkel de halte aan de zijde van de Oppemstraat is in gebruik
Nieuwsoverzicht
Werken Oppemstraat met omleiding Kardinaal Sterckxlaan, Nieuwelaan, Wilgenlaan en Hoogstraat.

Openingsuren & contact

Dienst mobiliteit
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel.
02 892 20 65
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
mobiliteit@meise.be

Openingsuren

Vandaag
Op afspraak: 8.30 - 11.45 uur

De diensten grondgebiedszaken (ruimtelijke ordening, stedenbouw, leefmilieu, mobiliteit, uitvoerende diensten) werken voornamelijk op afspraak. 

Maak een afspraak

Lees meer artikels over

Deel deze pagina