Nieuwe hondenlosloopzones in Klepperstraat en August Van Doorslaerlaan vanaf oktober 2022

Bericht van 24 juni 2022
In het najaar vroeg het lokaal bestuur aan alle hondenliefhebbers hun mening over bijkomende locaties van nieuwe hondenlosloopzones. De actie was een succes, we ontvingen heel wat reacties!

Deze hebben we gebundeld om een juist beeld te krijgen van naar welke locaties de voorkeur gaat. Het realiseren van twee bijkomende locaties helpt ons de problematiek rond niet-aanlijnende honden en hondenpoep in bepaalde regio’s te monitoren.  

Klepperstraat en August Van Doorslaerlaan eerstvolgende hondenweides

Met ruime voorkeur werden de percelen aan de Klepperstraat en het terrein aan de August Van Doorlaer als nieuwe hondenuitloopzones verkozen. Uiteraard worden alle hondenuitloopzones geëvalueerd, zodat er toekomstgericht een correcte opvolging is van het recreatief perceel. Als alles vlot verloopt worden de nieuwe percelen op 4 oktober met werelddierendag geopend. 

Neerveld en Jan Krokaertstraat

De twee percelen die momenteel niet zijn verkozen, namelijk Neerveld en Jan Krokaertstraat, zijn uitgesteld. Door de perfecte ligging van de percelen, zal dit in de toekomst ook worden ingericht om zo een goede oplossing te bieden aan de omgeving.

De huidige hondenlosloopzone aan de Neromstraat wordt kleinschalig uitgebreid, om de kleine honden een aparte plezierruimte te geven. 

Spelregels

Uit de bevraging blijkt dat het niet aanlijnen van honden en het niet opruimen van hondenpoep, toch één van de grootste punten van ergernis zijn bij de burgers. Om te participeren aan de overige bemerkingen van de burgers, worden enkele visiepunten in uitvoering gebracht. Om de hondenpoep tegen te gaan, worden er op bepaalde openbare percelen een kleine hondenpoepruimte ingericht.  Bovendien worden in bepaalde wandelregio’s extra hondenpoepvuilbakken geplaatst. De gemeenschapswacht gaat er algemeen op toezien dat alles hondsvriendelijk verloopt. 

Wij wensen jullie en de trouwe viervoeters veel plezier toe!

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst leefmilieu en duurzaamheid
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel.
02 892 20 60
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
leefmilieu@meise.be

Openingsuren

Vandaag
Op afspraak: 8.30 - 11.45 uur

De diensten grondgebiedszaken (ruimtelijke ordening, stedenbouw, leefmilieu, mobiliteit, uitvoerende diensten) werken voornamelijk op afspraak. 

Maak een afspraak

Deel deze pagina