Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilige schoolomgeving Wolvertem: schoolstraten vanaf 1 juni

Bericht van 31 mei 2022
In de Karel Baudewijnlaan en de Lindelaan staan slagbomen. Gedurende één maand worden deze straten tijdens de start en het einde van de schooldag een schoolstraat.
Na een positieve evaluatie van de huidige uurregeling, worden de schoolstraten definitief vanaf het nieuwe schooljaar 2022-2023.

Welke voertuigen mogen er in een schoolstraat rijden?

In de schoolstraten is de openbare weg voorbehouden voor voetgangers, fietsers en speed pedelecs. Deze laatste twee weggebruikers moeten stapvoets in de straat rijden. Prioritaire voertuigen die hun zwaailicht aan hebben, mogen in de schoolstraat rijden. Ook het uitrijden van de schoolstraat door bijvoorbeeld bewoners is toegelaten.

Hoe moet je rijden in een schoolstraat?

Bestuurders rijden stapvoets in een schoolstraat. De wegcode bepaalt ook dat ze de doorgang moeten vrijlaten voor de voetgangers en fietsers, dat ze hen voorrang moeten verlenen en er zo nodig voor moeten stoppen. De bestuurders van gemotoriseerde voertuigen mogen de voetgangers en fietsers niet in gevaar brengen.

Het inrichten van een schoolstraat vraagt een gedragsverandering van ouders die hun kinderen afzetten en ophalen. Het lokaal bestuur heeft daarom drie routes uitgestippeld van makkelijk bereikbare parkings tot aan de twee basisscholen. De parkings aan het Administratief Centrum, in de Godshuisstraat en aan de Sportschuur zijn handige locaties om je auto te parkeren en je kind veilig te voet aan school op te halen of af te zetten. Iedere route heeft een eigen kleur. Op de voetpaden vind je groene, gele en blauwe voetafdrukken die je naar de verschillende parkings leiden.

Aangezien de twee scholen werken volgens een verschillende uurregeling, gelden de schoolstraten gedurende onderstaande tijdsloten:

  • 's Morgens tussen 8u15 - 8u35 en van 8u45 tot 9u10.
  • 's Namiddags op maandag, dinsdag en donderdag tussen 15u en 16u05 en op vrijdag tussen 14u30 en 15u45.
  • Op woensdag middag tussen 11u10 en 12u55.

Een flyer met de verschillende routes vind je hier

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst mobiliteit
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel.
02 892 20 65
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
mobiliteit@meise.be

Openingsuren

Vandaag
Op afspraak: 8.30 - 11.45 uur

Maak een afspraak via telefoon of e-mail. 

Deel deze pagina