Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Energietoelage voor kwetsbare inwoners

Bericht van 02 maart 2022

Lokaal bestuur Meise wil haar inwoners ondersteunen die moeite hebben met het betalen van hun energiefactuur. Concreet komen inwoners met een bescheiden inkomen in aanmerking voor een eenmalige toelage. Met deze maatregel steunt lokaal bestuur Meise mensen die moeite hebben met het betalen van hun fors gestegen energiefactuur. Hiervoor is 33.000 euro beschikbaar.

Fors hogere energiekosten

De energieprijzen swingen de pan uit. Veel kwetsbare gezinnen en inwoners komen zonder bijkomende ondersteuning in de problemen met het betalen van hun energiefactuur. Ook mensen die voordien geen beroep deden op de diensten van het OCMW, hebben het nu lastig. Daarom ondersteunt lokaal bestuur Meise haar inwoners met een bescheiden inkomen. 

De gemeente heeft voor deze ondersteuning een budget van ± 33.000 euro beschikbaar. De energietoelagen zijn geplafonneerd en bedragen maximaal 600 euro voor een gezin met kinderen ten laste, 450 euro voor een koppel zonder kinderen en 300 euro voor een alleenstaande. De netto-inkomensgrenzen zijn 2500 euro voor een gezin met kinderen, 2150 euro voor een koppel of 1650 euro voor een alleenstaande. Wie daaraan voldoet, komt in aanmerking voor de energietoelage.

Aanvragen energietoelage

Wie zo’n energietoelage wil aanvragen moet zijn/haar aanvraag indienen vóór 20 maart 2022 via de sociale dienst: socialedienst@meise.be of 02 892 21 70

! Deze toelage is niet bedoeld voor mensen die recht hebben op een sociaal tarief gas en elektriciteit. Zij kunnen meer informatie en ondersteuning krijgen bij de sociale dienst.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Sociale dienst
adres
Godshuisstraat 331861 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 21 70
Fax fax
02 892 21 59
e-mail
socialedienst@meise.be

Heb je hulp nodig van de sociale dienst? Vul het aanvraagformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina