Faillissement Vlaamse Energieleverancier

Bericht van 08 december 2021
De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft in zijn vonnis van 7 december Vlaamse Energieleverancier failliet verklaard. Bent u klant bij de Vlaamse Energieleverancier? Wat betekent dat dan voor u?

De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft in zijn vonnis van 7 december Vlaamse Energieleverancier failliet verklaard. Heeft een onderneming schulden en is zij niet meer in staat om die te betalen? Dan verklaart de rechtbank die onderneming failliet. De curatoren van het faillissement van Vlaamse Energieleverancier zijn meesters Maarten Bentein en Michiel Verraes.

Lees alle info op de website van VREG. 

Niet zonder aardgas of elektriciteit

Door het faillissement stopt Vlaamse Energieleverancier met leveren vanaf 7 december. Dat is de datum waarop de rechtbank het faillissement heeft uitgesproken. Bent u klant bij Vlaamse Energieleverancier? Dan valt u niet zonder elektriciteit of aardgas. Fluvius treedt onmiddellijk op als noodleverancier. Dat is zo bepaald in de Vlaamse wetgeving. Fluvius neemt de levering van elektriciteit en/of aardgas over op 7 december.

Fluvius treedt enkel tijdelijk op als noodleverancier. U moet dus een nieuw contract afsluiten met een andere elektriciteits-/aardgasleverancier. Dat doet u best zo snel mogelijk. Doet u dat niet? Dan kan u op termijn zonder elektriciteit of aardgas vallen. Huishoudelijke afnemers kunnen tijdens de winterperiode (1 december tot 1 maart) niet afgesloten worden. Voor niet-huishoudelijke afnemers geldt deze beschermingsmaatregel niet.

Nieuwe leverancier kiezen

U kiest best zo snel mogelijk een nieuwe leverancier. Komt u bij Fluvius in zijn rol als noodleverancier terecht? Dan is de prijs die u betaalt hoger dan het huidige aanbod op de markt. Laat uw nieuwe leverancier weten dat u klant bent van de Vlaamse Energieleverancier en vlug wil overstappen. Neemt u in de maand na 7 december een nieuw contract? Dan kan u aan uw nieuwe leverancier vragen om al vanaf 7 december klant bij hem te worden. Gaat uw nieuwe leverancier daarmee akkoord, dan kan dat met terugwerkende kracht in de achterliggende systemen aangepast worden. Geef in dat geval wel de juiste wisseldatum (7 december) en wisselmeterstand (uw meterstand op 7 december) mee aan uw nieuwe leverancier. U ontvangt dan geen factuur van Fluvius, enkel van uw nieuwe leverancier. U belt of mailt de nieuwe leverancier van uw keuze daarvoor best. Wil u online een contract nemen? Niet alle websites van leveranciers laten toe om die vraag mee te geven.

Meer informatie?

Lees alle info op de website van VREG. 

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina