Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinaties en volgorde boosterprik

Bericht van 22 november 2021

Vaccinatiecentrum

Je kan enkel naar het vaccinatiecentrum voor een boosterprik als je een uitnodiging hebt. Spontaan aanmelden voor een boosterprik kan niet.

Meer info:

De volgorde van uitnodiging

In principe geldt:

  1. Wie het langst geleden werd ingeënt, komt eerst in aanmerking voor een boosterprik
    • Vaccinatie met J&J : vanaf + 2 maanden voor de 65-plussers en vanaf + 4 maanden inwoners jonger dan 65.
    • met AstraZeneca vanaf + 4 maanden,
    • met Pfizer/Moderna vanaf + 6 maanden,
  2. Wanneer dit termijn verstreken is geldt: de oudsten eerst
    Maar de regering besliste wel om bepaalde groepen voorrang te geven. 

Veelgestelde vragen

Ik heb nog geen uitnodiging en het interval (4m/6m) is al voorbij, wat nu?
Door het moment van de beslissing van de regering om iedereen een boostervaccin te geven en het vooruitschuiven van prioritaire groepen is dit normaal. Je zal jouw uitnodiging nog krijgen.

Ik ben als risicopatiënt gevaccineerd in de eerste campagne en kreeg nog geen uitnodiging voor de booster. Hoe komt dat?
De lijst met risicopatiënten voor het boostervaccin is medisch anders afgelijnd dan bij de basisvaccinatie. Door het feit dat je in de eerste campagne eerder aan de beurt kwam zal jouw interval sneller verstrijken dan bij je leeftijdsgenoten én zal je ook nu eerder uitgenodigd worden.

Is er een reservelijst voor de boosterprik? 
Ja, je kan je inschrijven via Qvax

Je vult enkele gegevens in en duidt aan op welke momenten je beschikbaar bent. Als ons vaccinatiecentrum een dosis van het boostervaccin op overschot heeft, dan krijg je een uitnodiging per mail en sms. Je krijgt dan een kwartier tot een uur de tijd om te bevestigen. 

Wie zich tijdens de eerste vaccinatieronde al had ingeschreven op Qvax moet zijn gegevens wel opnieuw ingeven. Alle persoonlijke gegevens m.b.t. vroegere aanmeldingen voor de basisvaccinatie zijn gewist. 

Je inschrijven op een reservelijst is niet verplicht. Iedereen met een basisvaccinatie krijgt sowieso een uitnodiging in de bus.

Voorrang voor leerkrachten basisonderwijs en medewerkers kinderdagverblijven

Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen kunnen leerkrachten en medewerkers van kinderdagverblijven die in onze zone (Wemmel, Meise, Grimbergen, Londerzeel of Kapelle-op-den-Bos) gedomicilieerd zijn hun gegevens doorgeven om in aanmerking te komen voor eventuele oproeping. Het heeft geen zin om zelf naar het vaccinatiecentrum te komen als er geen afspraken zijn in verband met de planning.

Registratie: via https://forms.office.com/r/UZq3NuWupS
Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina