Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De nieuwe gft-container vanaf 2022

Bericht van 19 oktober 2021
Vandaag belandt nog veel keukenafval in de restafvalzak, terwijl het een waardevolle grondstof is om te recycleren. Je krijgt in oktober een uitnodiging om een gft-container te bestellen!

De bestaande gft-zakken zijn niet erg gebruiksvriendelijk, waardoor mensen afhaken. Het groente-, fruit- en tuinafval vormt nochtans een belangrijk aandeel in onze afvalberg. Wie het gft-afval uit zijn restafvalzak houdt, helpt zo niet alleen het milieu, maar ook de eigen portemonnee. Want restafval is de duurste afvalsoort, omdat het niet meer gerecycleerd kan worden. Daarom krijgt elk gezin dit najaar de kans om een gft-container te bestellen voor gebruik vanaf 2022. De containers bestaan in drie formaten: 25 liter, 140 liter en 240 liter. De kleinste container is geschikt voor wie in een appartement of huis zonder tuin woont, de grootste voor wie veel meer tuinafval heeft.

De containers zullen wekelijks geledigd worden, op dezelfde dag als de ophaling van het restafval. De container zelf is gratis, je betaalt wel voor de jaarsticker die erop gekleefd wordt. De prijzen zijn zeer democratisch (40% goedkoper dan de huidige tuincontainer) en wie bestelt en betaalt vóór 3 december 2021 krijgt nog een extra korting tot 33% bovenop.

Uitnodigingsbrief

In oktober krijgt elk gezin met domicilie in de gemeente een brief met uitnodiging en folder
in de brievenbus. Daarin staat uitgelegd hoe je de container en de jaarsticker voor 2022 kan
bestellen en betalen (en meteen genieten van de opstartkorting).

Ben je geen inwoner met domicilie maar wil je toch een gft-container aanvragen? Enkel inwoners met een domicilie in de Incovo-gemeentes krijgen de uitnodiging in de brievenbus.
Maar ook scholen, verenigingen, kmo’s… of gezinnen zonder domicilie in de gemeente, kunnen een gft-container aanvragen. Je kan contact opnemen met het gratis infonummer: 0800 11 398
en dan helpt Incovo je verder.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

Dienst leefmilieu en duurzaamheid
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel.
02 892 20 60
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
leefmilieu@meise.be

Openingsuren

Vandaag
Op afspraak: 8.30 - 11.45 uur - 17.00 - 19.15 uur

De diensten grondgebiedszaken (ruimtelijke ordening, stedenbouw, leefmilieu, mobiliteit, uitvoerende diensten) werken voornamelijk op afspraak. 

Maak een afspraak

Deel deze pagina