Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wateroverlast: onderzoek en structurele maatregelen

Bericht van 03 september 2021
In juli en augustus werd de gemeente Meise op korte tijd twee keer getroffen door zware onweders die voor ernstige wateroverlast zorgden. Samen met de betrokken instanties onderzoekt het gemeentebestuur nu volop de oorzaken en de mogelijke structurele oplossingen.

Wateroverlast Meise

Gemeente onderzoekt en neemt structurele maatregelen

Zware overlast juli en augustus

In juli en augustus werd Meise zwaar getroffen door wateroverlast. Op 4 augustus werd zelfs de gemeentelijke fase van het rampenplan afgekondigd. In het plannetje zie je de intensiteit en het lokale karakter van deze buien. Onze diensten hebben, in samenwerking met de brandweer, politie en civiele bescherming, getracht om de schade maximaal te beperken. Helaas was dat door de omvang van de extreem intense regenbuien zeker niet overal mogelijk en hebben heel wat inwoners schade geleden.

Opvolging

De gemeentelijke diensten inventariseerden de plaatsen die getroffen werden door de wateroverlast. Op 25 augustus was er een overleg met de deskundigen van Aquafin en de provincie Vlaams-Brabant om de getroffen gebieden te bespreken. Hier werden ook de eerste gepaste maatregelen geformuleerd. Deze verbetervoorstellen worden momenteel in detail uitgewerkt door de betrokken instanties.

Zodra de details hierover bekend zijn, communiceren we deze. Alle bewoners van de getroffen straten nodigen we dan ook uit op een infomoment om samen met ons de mogelijke oplossingen te overlopen en bespreken.

Dit dossier zorgt voor heel wat uitdagingen. We streven naar weldoordachte structurele maatregelen die de kans op toekomstige overlast zo veel als mogelijk moet voorkomen. 

Nieuwsoverzicht
Wateroverlast 04/08/2021

Openingsuren & contact

Uitvoerende diensten (Technische dienst en openbare werken)
adres
Tramlaan 81861 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 20 30
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
uitvoerendediensten@meise.be

Openingsuren

Vandaag
Gesloten - Sluitingsdag O.L.V. Hemelvaart 2022

Maak een afspraak via telefoon of e-mail. 

Lees meer artikels over

Deel deze pagina