Rode Kruis organiseert solidariteitsactie 'Helpen Helpt'

Bericht van 20 juli 2021
Heel België leeft mee met de slachtoffers van de zware overstromingen. Ook veel inwoners uit onze gemeente willen de slachtoffers helpen. Het Rode Kruis Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique coördineren de noodhulp.

Rode Kruis-Vlaanderen en Croix-Rouge de Belgique slaan de handen in elkaar om de noodhulp naar aanleiding van de  overstromingen te coördineren. 

Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook. Daarom lijsten ze nu in eerste instantie de heel concrete noden in de getroffen regio’s op. Op basis van die analyse zullen concrete noodhulpacties ondernomen worden.

De beste manier om de getroffenen vooruit te helpen is een financiële gift. Of je kandidaat te stellen als helpende hand.

  • De gemakkelijkste manier om te helpen is om een gift te storten op het rekeningnummer van het Rode Kruis (externe link) BE70 0000 0000 2525 
  • Wil je als vrijwilliger meewerken? Meld je aan op het crisisvrijwilligersplatform van het Rode Kruis(externe link)
  • Vertrek niet zomaar naar de getroffen gebieden. Dit kan de reddingsacties van de hulpdiensten in gevaar brengen. Bovendien zijn vele wegen moeilijk berijdbaar. Wacht op een specifieke oproep van het Rode Kruis of van een gemeente om materiaal te doneren of te brengen.
  • Het Rode Kruis brengt momenteel alle noden in de getroffen gebieden in kaart en zoekt een oplossing voor goederen die tot nu toe geleverd zijn en niet gebruikt worden. Dit vraagt tijd en overleg. 

Alle informatie lees je op de website van het Rode Kruis

Nieuwsoverzicht
Rode Kruis inzamelactie

Deel deze pagina