Meise inclusieve gemeente: Regenboogzebrapaden in Meise en Wolvertem

Bericht van 07 juni 2021
Op twee plaatsen in Meise werd een regenboogzebrapad geschilderd. Hiermee toont onze gemeente zich solidair met de holebi-gemeenschap: in Meise moet iedereen zichzelf kunnen zijn.
Aan het Administratief Centrum hangt elk jaar in mei ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT) een regenboogvlag uit om onze solidariteit te tonen in de strijd tegen holebi- en transfobie. Om onze solidariteit en betrokkenheid permanent zichtbaar te maken, zijn er nu op twee drukke plaatsen regenboogzebapaden aangelegd: één aan het Administratief Centrum in de Tramlaan in Wolvertem en één aan de Akademie voor Muzische Kunsten in de Brusselsesteenweg in Meise.
 
In Meise moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Met de aanleg van deze regenboogzebrapaden willen we een hart onder de riem steken van onze holebi-gemeenschap. In onze gemeente is immers geen plaats voor discriminatie!
 
Weetje: een regenboogzebrapad wordt geschilderd tussen de lijnen van een officieel zebrapad en blijft zo rechtsgeldig en conform de wegcode.
Nieuwsoverzicht
Regenboogzebrapad in de Tramlaan

Deel deze pagina