Belastingaangifte 2021 

Bericht van 26 april 2021
De FOD Financiën blijft zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften verzekeren.  Veel belastingplichtigen zullen een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ ontvangen en zullen niets moeten doen. Wie hulp nodig heeft, wordt zelf gecontacteerd of kan hulp aanvragen.

Vereenvoudigde aangifte 

Veel belastingplichtigen zullen een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ ontvangen en zullen niets moeten doen als hun gegevens juist en volledig zijn. Zoals gebruikelijk zullen belastingplichtigen hun aangifte kunnen indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte kunnen wijzigen) via Tax-on-web. 

Hulp nodig bij het invullen van je aangifte?  

Belastingplichtigen die vorig jaar hun aangifte via de telefoon lieten invullen, worden door de FOD Financiën gecontacteerd om een afspraak vast te leggen voor het invullen van hun aangifte.  

Daarnaast kan iedereen die een papieren aangifte ontvangt een afspraak maken door te bellen naar het nummer dat op de envelop van hun aangifte staat.  

Samenwerking met het gemeentebestuur? 

Heb jij een papieren aangifte ontvangen (dus geen voorstel van vereenvoudigde aangifte) en ondervind je moeilijkheden met de telefonische hulp vanuit de FOD Financiën omwille van bijvoorbeeld taal-, gehoor- of communicatieproblemen?  

Dan kan je voor 25 mei 2021 contact opnemen met het administratief centrum op het nummer 02 892 20 00. 

Nieuwsoverzicht
(c) Shutterstock - Hulp invullen belastingen

Deel deze pagina