Digitaal buurtnetwerk Hoplr

Bericht van 29 maart 2021

Dankzij het internet kunnen we met personen over heel de wereld in contact komen. Maar kennen we de mensen uit onze eigen straat en buurt wel? Gemeente Meise schakelt Hoplr in, het sociale netwerk om je buurt beter te leren kennen. Zo krijgen Meisenaren een stem om hulp te vragen of hulp aan te bieden en om samen oplossingen te vinden voor lokale problemen.

Hoplr onderscheidt zich van de sociale mediaplatformen die we al kennen door zijn specifiek doel: buren met elkaar verbinden, ook offline. Zeker in tijden van corona is er eenzaamheid en isolement. We kunnen dan wel wereldwijd mensen bereiken via het internet, maar een gevoel van samenhang in onze eigen buurt ontbreekt soms.

Via Hoplr kunnen buren elkaar ondersteunen op veel verschillende manieren. Wil jij graag je buren helpen? Dan geef je in het platform in wat jij allemaal wil doen voor een buur. Dit kan gaan over helpen met het gras af te doen of langskomen voor een leuke babbel. Zo nemen buren meteen met de juiste persoon contact op.

Bij elkaar terecht kunnen

Het platform kan ook heel praktisch zijn. Heb je geen ladder thuis en zou je die even van een buur willen lenen? Dan kan je een oproep plaatsen. Met vragen of advies kan je ook bij jouw wijk terecht. Zo bouwen inwoners samen aan een fijne en gezellige buurt. In niet coronatijden is Hoplr ook het perfecte platform om buurtactiviteiten mee te communiceren.

Een positief en respectvol medium

Het platform wordt goed opgevolgd door de medewerkers van Hoplr, zodat het een positief en respectvol medium blijft. Elke inwoner heeft enkel toegang tot hun eigen buurt en de privacy per wijk is gegarandeerd. Gemeente Meise werd opgedeeld in negen buurten op basis van het aantal gezinnen en de natuurlijke buurtvorming. Elke buurt telt telkens minstens 1.000 inwoners:

  • Rossem – Slozen,
  • Imde – Meusegem,
  • Wolvertem Centrum,
  • Oppem,
  • Meise centrum – Amelgem,
  • Molenkouter – Nekker,
  • Sint-Brixius – Eversem,
  • Nerom,
  • Westrode.

Bouw mee aan jouw buurt

Hoplr zorgt voor meer participatie en buurtgerichte communicatie. Gemeente en OCMW Meise hebben een eigen account op het platform waarmee ze met elke buurt kunnen communiceren. Zo belanden berichten over een afgesloten straat of een afvalophaling die niet zo vlot verliep rechtstreeks in de broekzak van de inwoner. Zijn er plannen voor een nieuw speelterrein in de buurt? Dan kunnen inwoners ideeën meegeven voor de inrichting hiervan via een aantal vragen.

Uiteraard heeft zo’n sociaal netwerk pas zin als er genoeg leden zijn. Iedere Meisenaar krijgt een brief van Hoplr in de bus met een persoonlijke aanmeldcode voor hun buurt. Aanmelden is heel eenvoudig en gratis via www.hoplr.be of de mobiele app. Werk jij mee aan een hechtere buurt?

3 en 4 april ligt bij jou de brief in de bus met extra informatie en hoe jij je kan aanmelden. Maak je zeker ook lid van Hoplr!

Nieuwsoverzicht
Het logo van Hoplr

Openingsuren & contact

dienst Communicatie
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel.
02 892 20 90
e-mail
communicatie@meise.be

Openingsuren

Vandaag
Op afspraak: 8.00 - 11.45 uur

Deel deze pagina