Zone 30 in alle dorpskernen

Bericht van 18 februari 2021
Verkeersveilige gemeente. Vanaf vrijdag 19 februari krijgt de dorpskern van Meuzegem een zone 30. Na de werken wordt ook de dorpskern van St. Brixius-Rode een zone 30. Vanaf dan zijn alle dorpskernen in Meise zone 30.

Verkeersveilige gemeente

De dorpen van Meise verkeersveiliger maken: met het invoeren van de zone 30 in alle dorpskernen van de kerkdorpen in Meise komen we hieraan tegemoet. Nu Meuzegem en na de werken ook St. Brixius-Rode aan bod komen, zijn binnenkort alle dorpskernen in Meise een zone 30.

Nadat vorig jaar de dorpskern van Rossem het statuut van zone 30 kreeg, is het nu ook de beurt aan de kern van Meuzegem om een snelheidszone 30 te krijgen. Vanaf 19 februari gaat de zone 30 in. De zone 30 in Meuzegem wordt als volgt afgebakend:

  • ter hoogte van de Molenbeek komend van de Merchtemsesteenweg
  • vanaf het eerste huis komend van de Veilinglaan
  • ter hoogte van het kruispunt met de Linthoutseweg komend van de Merchtemsesteenweg.

Na de werken in St. Brixius-Rode is het ook de bedoeling dat deze dorpskern een zone 30 krijgt. Zo zullen alle kerkdorpen in Meise een snelheidszone 30 hebben.

Door het invoeren van een zone 30 in alle dorpskernen, maken we de straten veiliger en stijgt de verkeersleefbaarheid in de dorpen. Trager rijden zorgt ervoor dat de kans op letsels of overlijden bij een ongeval sterk daalt, voor minder uitstoot van uitlaatgassen en fijnstof én zorgt ervoor dat er minder lawaai is.

Nieuwsoverzicht
Zone 30 in Meuzegem

Openingsuren & contact

Dienst mobiliteit
adres
Tramlaan 81861 Meise
Tel.
02 892 20 95
Fax fax
02 270 02 61
e-mail
mobiliteit@meise.be

Openingsuren

Vandaag
Op afspraak: 8.00 - 11.45 uur

Deel deze pagina