Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update coronavirus: nieuwe coronamaatregelen in Meise

Bericht van 28 juli 2020
Ook Meise heeft opnieuw te maken met besmettingen op haar grondgebied. De laatste zeven dagen zijn er vijf nieuwe besmettingen vastgesteld. Daarom besliste de crisiscel van de gemeente Meise om een aantal extra maatregelen in te voeren om de besmettingen op ons grondgebied te stoppen.

Op 27 juli 2020 kondigde de Nationale Veiligheidsraad nieuwe federale maatregelen aan om de besmettingen met het coronavirus terug te dringen. De regels gaan in vanaf woensdag 29 juli en gelden minstens vier weken. De Veiligheidsraad besliste onder andere dat er vanaf nu enkel sociaal contact met een vaste bubbel van vijf personen mogelijk is. Alle maatregelen van de veiligheidsraad lees je op www.info-coronavirus.be.

Ook Meise heeft opnieuw te maken met besmettingen op haar grondgebied. De laatste zeven dagen zijn er vijf nieuwe besmettingen vastgesteld. Daarom besliste de crisiscel van de gemeente Meise om een aantal extra maatregelen in te voeren om de besmettingen op ons grondgebied te stoppen. Alle informatie lees je op www.meise.be/coronavirus. Het is niet fijn om beperkende maatregelen op te leggen. We verlangen er allemaal naar om samen onbezorgd van de zomer te genieten. De gezondheid en veiligheid van al onze inwoners zijn echter de eerste prioriteit. We rekenen dan ook op de medewerking, het verantwoordelijkheidsgevoel en het begrip van alle Meisenaren om zich strikt aan de maatregelen te houden.

Mondmaskers

Op het openbaar domein in Meise gelden vanaf 29 juli 2020 volgende bijkomende verplichtingen:

  • Iedereen ouder dan 12 jaar moet altijd een mondmasker op zak hebben.
  • Iedereen ouder dan 12 jaar moet altijd een mondmasker dragen op plaatsen waar het druk is en je geen 1,5 meter afstand kan houden.
  • In volgende straten moeten alle voetgangers ouder dan 12 jaar altijd een mondmasker dragen (voor fietsers en sporters geldt de verplichting niet):
    • o Wolvertem-centrum: Hoogstraat, Stationsstraat, Gemeenteplein
    • o Meise-centrum: Boechtstraat, Brusselsesteenweg (vanaf Blauwenberg), Oudstrijdersplein, De Beauffortstraat

Evenementen

Alle evenementen die gepland zijn in augustus en september worden afgelast. Het gaat zowel om gemeentelijke evenementen als om privé-evenementen. De volledige lijst van afgelaste evenementen lees je eerstdaags op www.meise.be/coronavirus.

Busvervoer voor de scholen

Het college van burgemeester en schepenen besliste om de ochtend- en avondritten van het schoolvervoer in september nog niet op te starten. Omdat er tijdens deze ritten kinderen uit verschillende bubbels samen zitten, kunnen er maar een heel beperkt aantal kinderen vervoerd worden. De afstandsregels beperken de capaciteit van de bus tot 25%. Omdat de bussen zowel voor de voor- en naschoolse ritten als voor de dagreizen gebruikt worden, moeten ze dan ook na elke rit gereinigd worden. Het is op deze manier niet mogelijk om dit vervoer te organiseren.

Het busvervoer voor dagreizen voor bijvoorbeeld uitstappen naar het zwembad en naar de bibliotheek zal wel georganiseerd worden. Hierbij zitten de kinderen in hun eigen bubbel in de bus en is de capaciteit groter. 

De veiligheid van de kinderen en hun omgeving staat voorop. In de loop van de maand september zal dit opnieuw geëvalueerd worden. Zodra de coronamaatregelen dit toelaten, starten we het voor- en naschools busvervoer ook terug op. 

Woonzorgcentrum Residentie Van Horick

Om onze meest kwetsbare inwoners te beschermen, wordt de bezoekregeling in Residentie Van Horick herzien. Het houden van afstand is immers de beste garantie dat er geen besmettingen plaatsvinden. Daarom is sinds maandag 27 juli bezoek op de kamer niet meer mogelijk. Het bezoek zal opnieuw op afspraak in tenten doorgaan. Er zijn maximaal twee bezoekmomenten per bewoner per week mogelijk. Er zijn vaste bezoekmomenten voorzien. Een bezoek duurt maximum een half uur. Fysiek contact is niet mogelijk en zowel de bewoner als de bezoeker moeten een mondmasker dragen. De volledige bezoekregeling lees je op www.meise.be/coronavirus. We begrijpen dat het terugdraaien van de maatregelen voor onze bewoners, familieleden en bezoekers een moeilijke boodschap is. Om de maximale veiligheid van onze bewoners te kunnen garanderen, zijn we echter genoodzaakt om deze beslissing te nemen. We rekenen dan ook op ieders begrip en medewerking.

We doen er alles aan om het coronavirus buiten ons woonzorgcentrum te houden. Voor het geval dat er toch opnieuw besmettingen zouden optreden, richt het woonzorgcentrum vooruitlopend een afdeling in voor de verzorging van COVID-19-patiënten. Zo vermijden we dat er opnieuw volledige afdelingen in isolatie moeten en kunnen we eventuele zieke bewoners onze beste zorgen geven.  

Tot slot

Het coronavirus vraagt veel van ons allen. We hebben er alle begrip voor dat je alle regeltjes soms niet meer ziet zitten. Iedereen wilt zijn vrijheden terug en onbezorgd mensen ontmoeten, deelnemen aan activiteiten, zijn gewone leven terug oppikken. Het virus is er echter nog steeds en maakt weer onverbiddelijk slachtoffers. Daarom moeten we allemaal samen volhouden om onszelf en onze dierbaren te beschermen. Geniet van de kleine dingen. Ga op ontdekking naar rustige plekken. Houd rekening met de maatregelen. Draag zorg voor elkaar. Samen tegen corona. Meise tegen corona.

Nieuwsoverzicht