Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update verdeling filters en mondmaskers (27/05/2020)

Bericht van 27 mei ’20
Er werden deze week 4.000 mondmaskers en 17.000 filters verdeeld bij onze inwoners. Dit is een grote logistieke oefening waar het gemeentepersoneel én heel wat vrijwilligers zich met man en macht voor inzetten. 

Bedeling mondmaskers

De verdeling van de mondmaskers gebeurt in volgorde van aanvraag. Wie voor 15 mei een mondmasker aanvroeg, kreeg dit deze week in de brievenbus. Dit waren 4.000 mondmaskers. De mondmaskers die tussen 15 mei en 19 mei werden aangevraagd (800 exemplaren), liggen klaar voor verzending en zullen in de loop van volgende week in de brievenbus bezorgd worden. Zo verwerken we om de paar dagen de nieuwe aanvragen.

Het gemeentepersoneel verwerkt alle aanvragen, maakt de pakketten klaar en regelt de bedeling per regio. Heel wat vrijwilligers zijn op pad om alle pakketten zo snel mogelijk te bezorgen. 

Wie een mondmasker wenst, kan nog tot 15 juni een exemplaar aanvragen via meise.be. Hulp nodig? Bel tijdens de kantooruren naar 02 892 20 00. 

Heb je een mondmasker te weinig gekregen? Dan heb je als aanvrager waarschijnlijk jezelf niet opgegeven in het formulier. Contacteer ons dan op 02 892 20 00 tijdens de kantooruren. 

Bedeling filters

We ontvangen de levering van de filters vanuit de overheid in fases. Daarom worden deze apart bedeeld. Deze week zijn de eerste 17.000 filters (twee per inwoner) verdeeld in de brievenbussen. Het gemeentepersoneel maakt pakketten per straat met het juiste aantal filters per +12-jarige. Vrijwilligers komen de pakketten ophalen en bedelen ze. 

Maandag 25/05 en woensdag 03/06 verwachten we de volgende leveringen. In totaal zijn er 34.000 filters te bedelen. Dit is een grote logistieke oefening. Omdat we voor de bedeling afhankelijk zijn van de levering door de federale overheid, gebeurt deze in fases. Als alles goed loopt, zal iedereen eind volgende week zijn filters ontvangen.

Nieuwsoverzicht