Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Update 15/05/20: Mondmaskers en filters

Bericht van 15 mei ’20
De gemeente Meise start vanaf volgende week met de bedeling van mondmaskers en filters. Elke Meisenaar ouder dan 12 jaar, krijgt twee filters in de bus. Wie een masker aangevraagd heeft, krijgt er ook een mondmasker bij.

De bedeling gebeurt in fases omdat we nog maar een deel van de mondmaskers en filters ontvangen hebben.

Mondmaskers

Om kwaliteitsvolle mondmaskers te kunnen voorzien, koos onze gemeente om de maskers aan te kopen via de groepsaankoop van de intercommunale Haviland. We hebben de eerste levering van 1.500 mondmaskers ontvangen. De overige mondmaskers zullen in fases geleverd worden. We verwachten de laatste maskers tegen het einde van de maand.

De mondmaskers zijn wit, in 1 maat, zijn gemaakt uit twee lagen dichtgeweven katoen, hebben linten om te bevestigen en er kan een extra filter in.

Een mondmasker aanvragen kan nog tot 15 juni via www.meise.be. Hulp nodig bij het aanvragen? Bel tijdens de kantooruren naar 02 892 20 00.

Filters

De federale overheid levert de filters. De gemeente staat in voor de verdeling. Iedereen ouder dan 12 jaar krijgt twee filters in de bus. We hebben de eerste levering van 7.400 filters (voor 3.700 personen) ontvangen. Op 15 mei, 22 mei en 29 mei ontvangen we de overige filters.

Nieuwsoverzicht