Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Resultaten COVID-testen in Residentie Van Horick

Bericht van 28 april ’20
Residentie Van Horick ontving 87 testkits om het coronavirus op te sporen bij de personeelsleden en bewoners. De resultaten zijn nu bekend. Twee personeelsleden en twee bewoners testten hierbij positief. In totaal zijn nu zeven personeelsleden en negen bewoners positief getest.

Op donderdag 23 april ontving Residentie Van Horick vanuit de overheid 87 testkits om het coronavirus COVID-19 op te sporen bij de personeelsleden en bewoners van het woonzorgcentrum Residentie Van Horick. Alle personeelsleden en 36 bewoners werden getest. Na de testen die we zelf vorige week al uitvoerden, zijn er nu nog tien bewoners niet getest. We vroegen met aandrang extra testen aan en in principe zullen deze personen in de loop van deze week getest worden.

Gisteren ontvingen we de resultaten. Twee nieuwe personeelsleden testten positief. In totaal hebben nu zeven personeelsleden positief getest. Vier personeelsleden (waaronder de twee personeelsleden van de testen donderdag) zijn thuis en ze maken het allemaal goed. De drie andere personeelsleden zijn intussen genezen en konden het werk hervatten.

Bij de bewoners op de open afdeling testte één bewoner positief. Deze persoon is opgenomen in het ziekenhuis. Bij de bewoners op de beschermde afdeling testte één extra bewoner positief. In totaal werden nu negen bewoners getroffen door het coronavirus COVID-19. We betreuren hierbij het overlijden van drie bewoners.

Onze personeelsleden zetten zich dag en nacht, 7 dagen op 7, met hart en ziel in voor de verzorging en ondersteuning van onze bewoners. We willen hen één voor één bedanken voor hun inzet, hun strikte opvolging van de maatregelen en hun blijvende inzet en warme zorg voor al onze bewoners. En dit onder uiterst moeilijke omstandigheden, zowel fysiek als emotioneel. Dankzij hun blijvende inzet en strikte opvolging van de veiligheidsmaatregelen komen we hier bovenop en hopen we het virus snel onder controle te krijgen. We hopen samen met iedereen dat we snel terug naar een normale situatie kunnen gaan waar we een warm en open huis zijn waar iedereen welkom is.

Nieuwsoverzicht
Residentie Van Horick

Lees meer artikels over

Deel deze pagina