Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Coronavirus: maatregelen en bezoek in Residentie Van Horick

Bericht van 16 april 2020
De Nationale Veiligheidsraad besliste op 15 april dat bewoners in woonzorgcentra, onder strikte voorwaarden, opnieuw bezoek mogen krijgen. De Vlaams Minister van Welzijn besliste intussen om nog geen bezoek in de woonzorgcentra toe te laten. In Residentie Van Horick is bezoek voorlopig niet mogelijk

De Nationale Veiligheidsraad besliste op 15 april dat bewoners in woonzorgcentra, onder strikte voorwaarden, opnieuw bezoek mogen krijgen. De Vlaams Minister van Welzijn besliste intussen om nog geen bezoek in de woonzorgcentra toe te laten. Dit wordt eerst verder uitgewerkt met de sector en er zullen concrete richtlijnen uitgewerkt worden. In Residentie Van Horick en in de andere woonzorgcentra in Meise is bezoek voorlopig niet mogelijk.

Wij begrijpen en zien uiteraard ook hoe moeilijk het is voor familieleden, mantelzorgers en onze bewoners om elkaar niet te kunnen bezoeken. De veiligheid en gezondheid van onze bewoners en personeelsleden staan echter voorop en we willen bezoek pas toelaten als dit op een veilige manier kan gebeuren. Daarom laten we bezoek momenteel nog niet toe. In overleg met alle woonzorgcentra in Meise, gelden deze richtlijnen in elke voorziening.

Bezoek voorbereiden

Zodra bezoek mogelijk is, communiceren we hierover. We willen hier niet langer mee wachten dan nodig is, maar we willen hier in het belang van de veiligheid van iedereen niet overhaast te werk gaan.

Om zich alvast voor te bereiden, vraagt het woonzorgcentrum aan de familieleden om een formulier in te vullen. Hierin kan de familie aangeven wie er op bezoek zou komen, of deze persoon zelf over beschermingsmateriaal beschikt, of het om louter bezoek of ook hulp bij de maaltijden zou gaan en welke de mogelijke momenten van bezoek zijn.

Skype en Facebook

Onze bewoners maakten al kennis met nieuwe communicatiemiddelen. Op afspraak kan er een skypegesprek gevoerd worden met familieleden en deze week start het woonzorgcentrum met een facebookgroep waar familieleden zich lid van kunnen maken. Hierop zullen we regelmatig foto’s en berichten uit ons woonzorgcentrum plaatsen.

Stand van zaken

Net als in heel veel woonzorgcentra, blijft ook Residentie Van Horick niet gespaard van het coronavirus. Momenteel zijn er vijf bevestigde coronabesmettingen bij bewoners op de beveiligde afdeling. Eén bewoner is overleden aan covid-19 en één besmette bewoner werd opgenomen in het ziekenhuis. De overige bewoners maken het momenteel goed. Ook drie personeelsleden hebben positief getest. Samen met de co├Ârdinerende en raadgevende arts (CRA) wordt de situatie dagelijks opgevolgd, geëvalueerd en bijgestuurd. Momenteel verblijven alle bewoners op de afdelingen Dries en Kouter op hun kamer om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Tot slot

We willen al onze personeelsleden bedanken voor hun uitzonderlijke prestaties en inzet in deze heel moeilijke tijden. De familieleden van onze bewoners willen we bedanken voor hun begrip en geduld. We hopen samen met jullie dat we het virus snel onder controle krijgen en we weer naar een normale situatie kunnen gaan waarbij we een warm en open huis zijn waar iedereen welkom is.

Nieuwsoverzicht
Coronavirus (c) shutterstock

Openingsuren & contact

Woonzorgcentrum Residentie Van Horick
adres
Karel Baudewijnslaan 241861 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 22 00
Fax fax
02 892 21 59
e-mail
residentie@ocmwmeise.be

Lees meer artikels over

Deel deze pagina