Bosbaden in Plantentuin Meise

Al gehoord van Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het bosbaden? In plaats van snel even een blokje rond of de hond uitlaten met je telefoon in de hand en gedachten in de cloud, dompelen we ons volledig onder in de atmosfeer van het bos. Je zet al je zintuigen in om de kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. Alleen door het te doen, weet je wat het inhoudt en hoe je h...

Wanneer

  • 16 juni 2024 (zo)
    van 10.00 u tot 13.00 u
  • 08 september 2024 (zo)
    van 10.00 u tot 13.00 u
  • 20 oktober 2024 (zo)
    van 10.00 u tot 13.00 u

Prijs

€ 38,00 (Vrienden van de Plantentuin - 34,00 euro)

Waar

naam
Plantentuin Meise
adres
Nieuwelaan 381860 Meise

Info

Al gehoord van Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het bosbaden?


In plaats van snel even een blokje rond of de hond uitlaten met je telefoon in de hand en gedachten in de cloud, dompelen we ons volledig onder in de atmosfeer van het bos. Je zet al je zintuigen in om de kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. Alleen door het te doen, weet je wat het inhoudt en hoe je het zelf kan toepassen. Benieuwd? Schrijf je snel in voor deze unieke ervaring.


Schenk jezelf (of iemand anders) een een cadeau en proef met al je zintuigen van een bosbad in Plantentuin Meise. Onder leiding van de eerste gecertificeerde nature and forest therapy guide in Belgiƫ, Ann Tilmann dompel je je onder in de prachtige natuur van de Plantentuin. Betoverd door de eenvoud en het moment ervaar je de helende werking van de natuur. Wetenschappelijk onderzoek uit Japan en Zuid-Korea liegt er niet om: enkele uren met volle aandacht in het in het bos toeven geeft niet alleen aangename gevoelens van rust en veiligheid, het verlaagt de bloeddruk, hartslag en spanning in het lichaam.

Alle activiteiten