Bouwfitdagen energiezuinig bouwen gratis dagcursussen

Gemeente Londerzeel en Gemeente Meise organiseren samen met Dialoog vzw en Fluvius de bouwfit-dagen. Dit zijn gratis cursussen waarbij je 2 zaterdagen van 9 tot 17u alles te weten komt over duurzaam en energiezuinig bouwen. Voorkennis is niet nodig. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor-en nadelen van materialen en technieken. Deelname is gratis, drank, lunch en het lesmater...

Wanneer

  • 07 oktober 2023 (za)
    van 09.00 u tot 17.00 u
  • 14 oktober 2023 (za)
    van 09.00 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Gemeentelijke Fusieschool Wolvertem
adres
Hoogstraat 401861 Meise

Contact

e-mail
wonen@londerzeel.be

Info

Gemeente Londerzeel en Gemeente Meise organiseren samen met Dialoog vzw en Fluvius de bouwfit-dagen. Dit zijn gratis cursussen waarbij je 2 zaterdagen van 9 tot 17u alles te weten komt over duurzaam en energiezuinig bouwen. Voorkennis is niet nodig. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor-en nadelen van materialen en technieken. Deelname is gratis, drank, lunch en het lesmateriaal wordt voorzien. Inschrijven is verplicht gezien er een beperkt aantal plaatsen per sessie is.

Vanaf 2021 wordt het BEN-principe de nieuwe standaard voor nieuwbouwwoningen. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal. Vanaf dan moeten alle nieuwe woningen voldoen aan de strenge energieprestatie-eis E30. De rest van de energie die je nog nodig hebt, moet plaatselijk of uit nabijgelegen groene bronnen worden opgewekt. In deze cursus voor nieuwbouwers leer je welke stappen je moet zetten als je bijna-energieneutraal (BEN) wilt bouwen.
Alle activiteiten