1 juli - 30 september: Met Stijn het konijn op zoek naar de schat!

Stijn het konijn leeft in de natuur rond Oppem en Amelgem. Bij de herstelling van één van de onderaardse gangen van zijn huis vond hij een vergeeld, oud papier.  Het leek wel een schatkaart!  Onderaan de kaart stond de handtekening van “Jan Langoor”. Dat was de overgrootvader van Stijn, die was nog boswachter geweest in deze buurt en hij wist alles over planten en dieren. Sti...

Wanneer

  • 30 september 2021 (do)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Waar

naam
Parochiehuis Oppem
adres
Proccessieweg 11860 Meise

Info

Stijn het konijn leeft in de natuur rond Oppem en Amelgem. Bij de herstelling van één van de onderaardse gangen van zijn huis vond hij een vergeeld, oud papier.  Het leek wel een schatkaart!  Onderaan de kaart stond de handtekening van “Jan Langoor”. Dat was de overgrootvader van Stijn, die was nog boswachter geweest in deze buurt en hij wist alles over planten en dieren. Stijn wil niks liever dan meteen op avontuur vertrekken, maar konijnen wagen zich liever niet ver van hun hol. Stijn heeft dus hulp nodig! Help jij Stijn het konijn bij zijn zoektocht naar de schat?

Vertrek met Stijn het konijn op avontuur door Oppem en Amelgem en leer heel wat bij over de natuur en de omgeving. Stijn wijst je de weg. Tel alle Stijntjes (mét strik!) die je onderweg tegenkomt, los alle vragen op en wie weet kraak je de code van de schatkist!

Het deelnemingsformulier pik je op in het bakje dat je vindt aan de Pastorie van Oppem, Processieweg 3, het vertrekpunt voor de zoektocht. Je kan het formulier ook downloaden vanop de website van Natuurpunt Meise. Print dan zowel de schatkaart (opgelet A3 om goed leesbaar te zijn) als de instructiepagina én de natuurweetjes. Maar als alles goed zit, ligt er dus een formulier voor je klaar in Oppem! Neem ook je smartphone mee, met daarop een app die QR-codes kan lezen!

'Met Stijn op zoek naar de schat' is een zoektocht van 4 km voor gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar.

Deelnemen kan van 1 juli tot 30 september. VEEL PLEZIER en geniet van de natuur!

Alle activiteiten