Cursus aanleg en beheer bloemenweide

Wil je meer weten over de aanleg en het beheer van bloemenweiden en de waarde van bloemen voor het landschap en de natuur? Een bloemenweide is wat natuurbeheerders een hooiland noemen. Een bloemenweide kan je op verschillende manieren aanleggen. Je kan starten met kale grond en alles inzaaien. Je kan ook beginnen met een bestaand gazon of grasland en hierin een aantal gewenste plantensoo...

Wanneer

  • 21 mei 2021 (vr)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Prijs

€ 15,00

Waar

naam
Plantentuin Meise
adres
Nieuwelaan 381860 Meise

Contact

Telefoon
annelies.kerschot@brabantsekouters.be

Info

Wil je meer weten over de aanleg en het beheer van bloemenweiden en de waarde van bloemen voor het landschap en de natuur?
Een bloemenweide is wat natuurbeheerders een hooiland noemen. Een bloemenweide kan je op verschillende manieren aanleggen. Je kan starten met kale grond en alles inzaaien. Je kan ook beginnen met een bestaand gazon of grasland en hierin een aantal gewenste plantensoorten inbrengen. In beide situaties is het belangrijk dat de grond niet te voedselrijk is want dan krijg je een dominantie van grassen. Na de aanleg is vooral het beheer van belang. Zonder het juiste beheer zal de bloemenrijkdom immers niet blijven bestaan.
Tijdens deze cursus leer je alles over de aanleg en het beheer van bloemenweides. Zo kan je aan de slag gaan om je eigen bloemenrijkdom te creƫren.
Praktisch
Voor wie: Iedereen die een eigen bloemenweide wil aanleggen en beheren. Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.
Wanneer: vrijdag 21 mei van 9u00 tot 12u30
Waar: plantentuin Meise, Nieuwelaan 38, 1860 Meise
Inschrijven en meer info: Contacteer Annelies Kerschot: annelies.kerschot@brabantsekouters.be of 02 253 43 04
Bijdrage: 15 euro
Alle activiteiten

Categorie

Organisatie

naam
Regionaal Landschap Brabantse Kouters

Deel deze pagina