Mobiliteit van de toekomst

Deze informatie is niet meer actueel!
In deze presentatie vertelt Prof. Cathy Macharis wat de uitdagingen zijn voor ons mobiliteitssysteem en hoe deze er in de toekomst gaat uitzien. Een duurzaam mobiliteitssysteem is mogelijk. Daarvoor moeten we nieuwe technologie combineren met een goed beleidskader en ook gedragsverandering stimuleren. Ook in Meise vallen de vele nadelen van onze huidige mobiliteit steeds meer op. ...

Wanneer

  • 03 december ’19 (di)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
GC de Muze van Meise
adres
Brusselsesteenweg 691860 Meise

Info

In deze presentatie vertelt Prof. Cathy Macharis wat de uitdagingen zijn voor ons mobiliteitssysteem en hoe deze er in de toekomst gaat uitzien. Een duurzaam mobiliteitssysteem is mogelijk. Daarvoor moeten we nieuwe technologie combineren met een goed beleidskader en ook gedragsverandering stimuleren.

Ook in Meise vallen de vele nadelen van onze huidige mobiliteit steeds meer op. Luchtvervuiling, verkeersongelukken, klimaatopwarming, geluidsoverlast, ruimtetekort, files … . Dirk Dedoncker neemt ons mee op weg om samen na te denken over hoe we ons in Meise en omgeving beter en duurzamer kunnen verplaatsen van A naar B.

Prof. Cathy Macharis is directeur van de onderzoeksgroep MOBI (Mobility, Logistics and Automotive Technology Research Centre) van de Vrije Universiteit Brussel. Haar onderzoek focust op duurzame mobiliteit en logistiek.
Dirk Dedoncker is mobiliteitsadviseur en zet onder de naam A2Bmobility burgers en overheden op weg naar een duurzame mobiliteit.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten