Feest in het park Neromhof

Deze informatie is niet meer actueel!
Vlieg
Op zondag 6 oktober is het feest in het park Neromhof. Natuurpunt nodigt je uit, samen met het gemeentebestuur en een resem andere verenigingen zoals Meelopers Meise en Femma-REL, om mee te komen genieten van deze groene long, die nog bij velen onbekend en dus onbemind is. Toch is het een juweeltje. Het Neromhof ligt in het noorden van de gemeente en vormt samen met omliggende bos- en ...

Wanneer

  • 06 oktober ’19 (zo)
    van 13.00 u tot 18.00 u

Waar

naam
De Spin
adres
De Biest 81861 Wolvertem

Info

Op zondag 6 oktober is het feest in het park Neromhof. Natuurpunt nodigt je uit, samen met het gemeentebestuur en een resem andere verenigingen zoals Meelopers Meise en Femma-REL, om mee te komen genieten van deze groene long, die nog bij velen onbekend en dus onbemind is. Toch is het een juweeltje.

Het Neromhof ligt in het noorden van de gemeente en vormt samen met omliggende bos- en natuurgebieden en akkers en velden een mooi en krachtig open ruimtegebied dat we graag willen bewaren voor de toekomst. De actie Groene Knoop van Natuurpunt plaatste dit al eerder in de kijker en het concrete project van het ecoduct over de A12 is één van de voorgestelde acties waar ook de gemeente zich intussen heeft achter geschaard. Het ecoduct en de toekomst van het Neromhof staan in de kijker die dag. Een extra aanleiding vormt de Werelddierendag. Je verneemt er immers alles over 'ontsnippering'; dat zijn de maatregelen die nodig zijn om natuur beter met elkaar te verbinden om zo te zorgen voor minder verkeersslachtoffers onder de dieren.

Het wordt een feest voor jong en oud met veldcafé, animatie, een loopwedstrijd, infostands van het Vogelopvangcentrum van Malderen, Jeugdbond Natuur en Milieu, de Vlaamse overheid en Natuurpunt. Er zijn ook korte gegidste wandelingen en een beestige fotoshoot. Die dag wordt ook de fotowedstrijd Neromhof gelanceerd. Kortom ingrediënten te over voor een leuke uitstap in de eigen buurt. Kom en ontdek of herontdek het Neromhof. Afspraak vanaf 13u in het Neromhof. Kom je met de wagen, parkeer dan langs de Neromstraat of nabij het poortgebouw aan de Paardenweidestraat. Hopelijk kom je ook om zo ons project te steunen.

Het definitieve programma wordt ge-updated op deze website.

Alle activiteiten