De Gevleugelde Nacht (ook van de vleermuis!)

Deze informatie is niet meer actueel!
Tijdens het laatste weekend van augustus kan je weer op talrijke plaatsen in Vlaanderen terecht voor de Nacht van de Vleermuis. In Meise halen we de vleermuizen wat vroeger voor het voetlicht in het kader van de Gevleugelde Nacht van de Plantentuin, op zaterdag 24 augustus om precies te zijn. Vleermuizenexpert Alex Lefèvre van Natuurpunt is je gids. Hij laat je vleermuizen zien én horen! Langs ...

Wanneer

  • 24 augustus �19 (za)
    van 19.00 u tot 23.59 u

Waar

naam
Plantentuin Meise
adres
Nieuwelaan 381860 Meise

Info

Tijdens het laatste weekend van augustus kan je weer op talrijke plaatsen in Vlaanderen terecht voor de Nacht van de Vleermuis. In Meise halen we de vleermuizen wat vroeger voor het voetlicht in het kader van de Gevleugelde Nacht van de Plantentuin, op zaterdag 24 augustus om precies te zijn. Vleermuizenexpert Alex Lefèvre van Natuurpunt is je gids. Hij laat je vleermuizen zien én horen! Langs de grote vijvers van het kasteeldomein bij valavond is dat een unieke belevenis.

Je kan er echter niet alleen kennis maken met vleermuizen, maar ook met andere gevleugelde dieren, zoals nachtvlinders, en nachtbloeiende planten. Het Plantenpaleis is uitzonderlijk 's avonds geopend. Je kan ook een kijkje nemen in een ijskelder.

Ook 's namiddags zijn er al activiteiten die de moeite waard zijn. Ook voor kinderen. Ontdek het allemaal op de website van de Plantentuin. Daar vind je ook alle info m.b.t. de toegangsprijzen. Als lid van Natuurpunt kan je binnen aan halve prijs. In dit geval is dat 3.50€. Vergeet je lidkaart niet! Wie alleen voor de vleermuizen komt, afspraak vanaf 21u.

https://www.plantentuinmeise.be/nl/agenda/177/de_gevleugelde_nacht/zomerse_nocturne

Alle activiteiten