LEDENDAG Amarant in de Plantentuin van Meise

Op 20 oktober legt Amarant haar leden in de watten. De ledendag staat in het teken van het project 'Spot the Carrot' dat de historische veredeling van groenten en fruit onder de loep neemt. Dankzij dit wetenschappelijk onderzoek dat kunst en plantengenetica combineert kom je te weten hoe onze dagelijkse vitaminebommetjes er vroeger uitzagen. De Plantentuin van Meise is de ideale plek om dit ...

Wanneer

  • 20 oktober ’19 (zo)
    van 09.30 u tot 17.00 u

Prijs

€ 49,00 (Basistarief: 49.00€)

Waar

naam
Plantentuin Meise
adres
Nieuwelaan 381860 Meise

Info

Op 20 oktober legt Amarant haar leden in de watten. De ledendag staat in het teken van het project 'Spot the Carrot' dat de historische veredeling van groenten en fruit onder de loep neemt. Dankzij dit wetenschappelijk onderzoek dat kunst en plantengenetica combineert kom je te weten hoe onze dagelijkse vitaminebommetjes er vroeger uitzagen. De Plantentuin van Meise is de ideale plek om dit verhaal te vertellen. Het wordt een dag boordevol cultuur, actie en culinaire verrassingen. Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Programma van de dag: 9u30: ontvangst in het kasteel van Bouchout met koffie/thee en kleine versnapering 10u00: klein concert met Clari d'Amores uit het Terra Nova Collective van Vlad Weverbergh. De Clarinette d'Amore is een speciale klarinet die erg in trek was ten tijde van Mozart. Omdat er vandaag geen enkel bespeelbaar exemplaar bestaat, liet het Terra Nova Collective twee exemplaren nabouwen. 11u00: lezing deel 1 'Spot the carrot', Ive De Smet 12u30: 'mezze de luxe anno 1560' historisch buffet geïnspireerd op recepten uit 'Eenen nyeuwen coock boeck' uit 1560. Deze lunch wordt samengesteld door het creatieve kookduo Rosemarie en Michaël Verlinden van Atelier m. Dit atelier is een duurzaam Gents cateringbedrijf met een bijzonder motto: 'think local, zero waste & leaf to root'. Rosemarie is kunsthistorica met een hart voor smaak, kleur & kwaliteit. Michaël is bio-ingenieur, gespecialiseerd in levensmiddelenwetenschappen en voeding. Speciaal voor deze dag verdiepen ze zich in het recreëren van eeuwenoude recepten om jullie zo een unieke, culinaire belevenis te bezorgen. 14u00: lezing deel 2 'Spot the carrot', David Vergauwen 15u30: bezoek aan de Plantentuin van Meise (meer info volgt!) 17u00: receptie met een drankje en een hapje
Alle activiteiten