Grand Café

Deze informatie is niet meer actueel!
Tijdens een gezellige avond samen werden door enkele inwoners van Westrode - leden van de Landelijke Gilde, herinneringen opgehaald over de “goeie ouwe tijd”. Herinneringen aan de vele volkscafés, “staminees” die Westrode rijk was. Ze kwamen aan meer dan drie-en-dertig, waaronder zelfs verschillende danscafés. Namen als “ 't Hondsgat”, ”De Smet”, “Liske van den bakker“,”Mie Sus” en zoveel ...

Wanneer

  • 10 mei ’19 (vr)
    van 19.30 u tot 23.59 u
  • 20 september ’19 (vr)
    van 19.30 u tot 23.59 u
  • 06 december ’19 (vr)
    van 19.30 u tot 23.59 u

Prijs

€ 10,00 (Basisprijs: € 10; kinderen tot 12 jaar: € 6)

Waar

naam
Parochiehuis Westrode
adres
Jan Hammeneckerstraat 571861 Wolvertem (Meise)

Contact

e-mail
jan.cloots@skynet.be

Info

Tijdens een gezellige avond samen werden door enkele inwoners van Westrode - leden van de Landelijke Gilde, herinneringen opgehaald over de “goeie ouwe tijd”. Herinneringen aan de vele volkscafés, “staminees” die Westrode rijk was.
Ze kwamen aan meer dan drie-en-dertig, waaronder zelfs verschillende danscafés. Namen als “ 't Hondsgat”, ”De Smet”, “Liske van den bakker“,”Mie Sus” en zoveel anderen werden opgehaald. Hoe later op de avond, hoe meer de nostalgie bezit nam van de geesten en het duurde niet lang of er werden plannen gesmeed om terug te keren naar de tijd waarin TV en games niet bestonden, toen mensen samen kwamen om te vertellen, een kaartje te leggen, caféspelen te doen , kortom de banden aan te halen tussen de bevolking.
Het ” Grand Café “ was geboren. De plaats waar ooit de Westroodse jeugd haar eerste stappen in de wereld van vertier zette, n.l. de danszaal van “Suske den Beenhouwer” , was de uitgelezen plek om te starten.
Zodoende wordt op vaste tijdstippen gelegenheidscafé gehouden in het parochiehuis dat vroeger de zaal was van “Suske den beenhouwer” of “Mie Sus”, waar iedereen hartelijk welkom is en de warme sfeer de tijd van vroeger laat herleven.
Laat u onderdompelen in de tijd, toen alles nog simpel en gewoon was en problemen werden opgelost met een kwinkslag.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten