De Brusselse, Belgische en Europese geschiedenis is niet grensneutraal, en samen met het kasteel van Bouchout een heel plezant en interessant verhaal !

Deze informatie is niet meer actueel!
“En gij geloeft da ? “ Wat zou Michael Van Peel kunnen gezegd hebben over de politicus Karel V, Benoit Poelvoorde over de Bedelmonikken of Philip Geubels over de escapades van Koningin Charlotte, terloops ook even Keizerin van Mexico, en wonende in het Kasteel Van Bouchout te Meise? Op een meeslepende en levendige manier zal de Nederlandstalige Brusselaar Roel Jacobs jullie overdonderen met ...

Wanneer

  • 15 maart ’19 (vr)
    van 19.00 u tot 21.00 u

Prijs

€ 12,00 (Basistarief: 12,00 €)

Waar

naam
Plantentuin
adres
1860 Meise

Info

“En gij geloeft da ? “

Wat zou Michael Van Peel kunnen gezegd hebben over de politicus Karel V, Benoit Poelvoorde over de Bedelmonikken of Philip Geubels over de escapades van Koningin Charlotte, terloops ook even Keizerin van Mexico, en wonende in het Kasteel Van Bouchout te Meise?

Op een meeslepende en levendige manier zal de Nederlandstalige Brusselaar Roel Jacobs jullie overdonderen met concrete verhalen en markante feiten van onze streek: Broekzele aan de Zenne, Keizer Karel, de Ommegang, de sexy aartshertogin Isabella, grensoverschrijdende huwelijken en affaires , de vereuropeanisering en zelfs strips kunnen allemaal de revue passeren. Met een ludieke twist maar historisch correct neemt hij je passioneel mee door 10 eeuwen geschiedenis van zowel het oude Brabant als van vele andere hertogdommen en koninkrijken. Daar in onze streken het oudste en belangrijkste stedennetwerk in Europa lag na dat van NoordItalië, heeft dit ervoor gezorgd dat onze geschiedenis nooit Vlaams, Frans, Belgisch maar wel altijd internationaal is geweest.
Op 15 maart kan je het zelf meemaken in een uniek setting : het kasteel van Bouchout, met de eerste sporen in de twaalfde eeuw en nu het centrum van de Plantentuin Meise.

Inschrijven kan op www.kiwanis-ommegang.be/Conference-Registratie maar is pas helemaal afgerond mits overschrijven van 12€ per persoon.
Dus noteer in je agenda : Plantentuin, Meise – deuren open vanaf 18:00 – voordracht om 20:00. Er is een kleine kaart voorzien met voedende snacks voor hen die ter plaatse iets willen nuttigen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Kasteel van Bouchout foto: Kiwanis-Ommegang

Categorie

Organisatie

naam
Kiwanis-Ommegang