Cursus reanimatie, defibrilleren en Heimlich

Deze informatie is niet meer actueel!
Voortgezette opleiding gegeven door een deskundige trainer van de brandweerzone. Op vraag van velen en na het succes van de vorige workshop in 2016 is het tijd om alles nog eens te herhalen en op te frissen. De workshop gaat dieper in op reanimatie, defibrilleren, maar ook het Heimlich maneuver zal worden uitgelegd en uitgetest. Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen redden en dus ...

Wanneer

  • 18 maart ’19 (ma)
    van 19.30 u tot 21.30 u

Waar

naam
Parochiehuis Westrode
adres
Jan Hammeneckerstraat 571861 Wolvertem (Meise)

Info

Voortgezette opleiding gegeven door een deskundige trainer van de brandweerzone.

Op vraag van velen en na het succes van de vorige workshop in 2016 is het tijd om alles nog eens te herhalen en op te frissen. De workshop gaat dieper in op reanimatie, defibrilleren, maar ook het Heimlich maneuver zal worden uitgelegd en uitgetest.

Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen redden en dus hartveilig te zijn, moeten omstaanders snel en juist kunnen reageren. Direct reanimeren met een AED-toestelverdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer.

Je verstikken is vervelend, maar meestal onschuldig. Als je je verslikt of iets inslikt waardoor je ademhalingswegen helemaal afgesloten worden, kan het wel ernstig zijn en kan je zelfs stikken. Hopelijk is er dan iemand in de buurt die het Heimlich manoeuverkan toepassen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten