Lezing: "Pieter Breugel de Oude" zo heb ik u uit uw werken geroken ! (neus van Felix Timmermans)

Deze informatie is niet meer actueel!
Tegenwoordig is de roem van BRUEGEL hersteld. Schrijvers en kunstcritici beschouwen hem sinds kort voor WO II als één van onze Vlaamse Meesters, op één lijn met Van Eyck voor hem en Rubens na hem. Wij weten nu dat hij geen klodderaar was van drollige mannekes, maar dat zijn nauwkeurige observatie van ziektes, woningbouw, muziekinstrumenten of werktuigen ons veel dichter bij de realiteit ...

Wanneer

  • 24 februari ’19 (zo)
    van 16.00 u tot 18.30 u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Niet-leden: 8,00 €)

Waar

naam
Hoeve van Hoorebeeck
adres
Temsesteenweg 391861 Wolvertem (Meise)

Info

Tegenwoordig is de roem van BRUEGEL hersteld. Schrijvers en kunstcritici beschouwen hem sinds kort voor WO II als één van onze Vlaamse Meesters, op één lijn met Van Eyck voor hem en Rubens na hem. Wij weten nu dat hij geen klodderaar was van drollige mannekes, maar dat zijn nauwkeurige observatie van ziektes, woningbouw, muziekinstrumenten of werktuigen ons veel dichter bij de realiteit brengt. Hij “beschrijft” een levenswijze die duizenden jaren bestaan heeft en pas in deze eeuw na WO II voorgoed uit de landbouw verdwenen is om plaats te maken voor de moderne agro-industrie.
Nergens ervaren we die kijk op de oude maatschappij zo goed als in het boek over Pieter BRUEGEL dat Timmermans schreef in 1927. De taalvirtuoos Timmermans weet de schilderijen meesterlijk te vatten. Let op de sprankelende woordcombinaties die ons trefzeker door het tafereel loodsen. Timmermans weet de ziel van de kunstenaar te vangen, de man die weifelt tussen de uitbundige schoonheid van de jeugd en het tragisch lot van kleine mensen.
FRANK ROBBERECHTS , gekend woordkunstenaar uit de streek, koos sterke fragmenten uit dat boek van Timmermans. Hij wil u met een krachtige beeldtaal en een warme stem meelokken naar de Timmermans/Bruegel-wereld.
“Gentle Frank” nodigt ons daarom uit op deze gezellige zondagnamiddag in een treffend Bruegeliaans kader. En wij zorgen voor een dito hapje om volop mee te genieten van een pakkend verhaal en te luisteren hoe woorden kunst worden.

Locatie : Hoeve Van Hoorebeeck, Temsesteenweg 39 (tegenover nr 40), Londerzeel

Toegang en versnaperingen : 8 € // 6 € met DF-cultuurkaart

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten