Inheemse bomenparcours in de Plantentuin Meise

Deze informatie is niet meer actueel!
Deze groene bondgenoten waarvan de namen ons zo bekend in de oren klinken hebben nog heel wat geheimen te onthullen. Wil je het verschil weten tussen een boswilg en een schietwilg? Aan de kassa ontvang je de gratis wandelfolder. Hiermee kan je op eigen tempo het uitgestippeld parcours afleggen tussen berken, elzen en kornoeljes. Je leert met deze wandeling ook 'Wild Meise' beter kennen.

Wanneer

  • 01 september ’19 (zo)
    -
    14 september ’19 (za)

Prijs

€ 7,00 (60+ en personen met beperkingen 6 €; - 18 jaar en begeleiders van personen met beperkingen gratis; studenten : 3,50 €. Het ticket geeft toegang tot alle collecties van de Plantentuin waaronder het Plantenpaleis (deels in renovatie))

Waar

naam
Plantentuin Meise
adres
Nieuwelaan 381860 Meise

Info

Onbekend is onbemind

Een ontdekkingstocht tussen de bomen uit onze streken? Tuurlijk, deze groene bondgenoten waarvan de namen ons zo bekend in de oren klinken hebben nog heel wat geheimen te onthullen. Zeg niet zomaar eik tegen eender welke eik! Wil je het verschil weten tussen een boswilg en een schietwilg? Aan de kassa ontvang je de gratis wandelfolder. Hiermee kan je op eigen tempo het uitgestippeld parcours afleggen tussen berken, elzen en kornoeljes. De folder bevat leuke anekdotes en weetjes over de kenmerken, het gebruik en de geneeskracht van onze bomen. Je leert met deze wandeling ook 'Wild Meise' beter kennen. Dit is een weinig gekend maar sfeervol deel van de Plantentuin, volledig ingericht als plantenreservaat voor onze inheemse planten.
Stevig schoeisel of laarzen aanbevolen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten