Au revoir là-haut

Deze informatie is niet meer actueel!
Soldaat Edouard Péricourt wordt aan het einde van de eerste wereldoorlog onnodig het slagveld opgestuurd door een strijdlustige luitenant en verliest zijn onderkaak in het gevecht. Albert Maillard, ook soldaat, ontfermt zich over Péricourt, faket zijn dood en samen zetten ze een malafide handel op in herdenkingsmonumenten. Hiermee zetten ze het land in rep en roer. De film is gebaseerd op de ...

Wanneer

  • 06 februari ’19 (wo)
    van 20.00 u tot 22.00 u

Prijs

€ 3,00 (Basistarief: 3,00 €; Kassa: 4,00 €; Vvk: 3,00 €)

Waar

naam
GC de Muze van Meise
adres
Brusselsesteenweg 691860 Meise

Info

Soldaat Edouard Péricourt wordt aan het einde van de eerste wereldoorlog onnodig het slagveld opgestuurd door een strijdlustige luitenant en verliest zijn onderkaak in het gevecht. Albert Maillard, ook soldaat, ontfermt zich over Péricourt, faket zijn dood en samen zetten ze een malafide handel op in herdenkingsmonumenten. Hiermee zetten ze het land in rep en roer.
De film is gebaseerd op de roman van Pierre Lemaitre 'Tot ziens daarboven': een gitzwart epos met de allure van een ongemakkelijk maar charmant sprookje. Lemaitre kreeg voor dit boek de Prix Goncourt. Regisseur Albert Dupontel heeft van dit boek een adembenemende film gemaakt.
i.s.m. bib Meise
Frankrijk/Canada, 2017, drama, 117 minuten, Frans gesproken (Nederlands ondertiteld)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: au revoir la-haut

Categorie

Organisatie

naam
GC de Muze van Meise