Soep op de stoep

Deze informatie is niet meer actueel!
Op de markt bieden we verse warme soep aan. Met deze actie vragen we aandacht voor de armoedeproblematiek en zamelen we geld in om lokale armoedeprojecten te ondersteunen. December: wintermaand, campagnemaand en vanaf nu ook Soep op de stoep-maand! --------------------------------------------------------------- Zaterdag 9 december zorgt de kwb opnieuw voor soep. De soep wordt de avond voordien ...

Wanneer

  • 09 december ’17 (za)
    van 09.00 u tot 12.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Markt
adres
Brusselsesteenweg1860 Meise

Info

Op de markt bieden we verse warme soep aan. Met deze actie vragen we aandacht voor de armoedeproblematiek en zamelen we geld in om lokale armoedeprojecten te ondersteunen.

December: wintermaand, campagnemaand
en vanaf nu ook Soep op de stoep-maand!
---------------------------------------------------------------
Zaterdag 9 december zorgt de kwb opnieuw voor soep. De soep wordt de avond voordien klaargemaakt met verse groenten. De opbrengst gaat naar Welzijnszorg voor de campagne tegen armoede.

Waarom?
Met onze Soepactie vragen we aandacht voor de 1.700.000 mensen die in armoede of op de armoedegrens leven. Met de opbrengsten ervan kan Samen Tegen Armoede lokale projecten, die kansen geven aan mensen in armoede, stimuleren en ondersteunen.
Armoede is veel meer dan een gebrek aan geld. Het veroorzaakt sociale uitsluiting. Mensen in armoede ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen. Hun kinderen worden niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes, reclame herhaalt steeds opnieuw wat ze niet kunnen krijgen, ze leven in slechte en ongezonde woningen, worden sneller ziek … Armoede maakt dat mensen zich vaak letterlijk in hun woning opsluiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten