47ste Sint-Elooiviering op de Hasseltberg te Meise - Zondag 3 december 2017

Deze informatie is niet meer actueel!
Onder de hoge bescherming van mevrouw Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Waarde Sint-Elooivriend, Het inrichtend comité, vtbKultuur Meise, het gemeentebestuur van Meise, de LRV’s (o.m. de LRV Sint-Elooi van Meise-Wolvertem) en de Landelijke gilden van de omgeving, nodigen U hartelijk uit deel te nemen aan de 47ste Sint-Elooiviering Op zondag 3 december 2017 te ...

Wanneer

  • 03 december ’17 (zo)
    van 00.00 u tot 23.59 u

Prijs

€ 40,00 (Basistarief: 40,00 €)

Waar

naam
Sint-Elooikapel
adres
Nieuwelaan 1781860 Meise

Tickets

Telefoon
022694922
e-mail
vtbkultuur-meise@hotmail.com

Info

Onder de hoge bescherming van mevrouw Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw


Waarde Sint-Elooivriend,
Het inrichtend comité, vtbKultuur Meise,
het gemeentebestuur van Meise, de LRV’s (o.m. de LRV Sint-Elooi van Meise-Wolvertem) en de Landelijke gilden van de omgeving, nodigen U hartelijk uit deel te nemen aan de

47ste Sint-Elooiviering
Op zondag 3 december 2017
te 11 uur.

Wij verwachten ruiters te paard, koetsiers, landbouwers met tractoren of ander landbouwalaam en alle Sint-Elooivrienden

De eregezellen, gezellen en gezellinnen van de Broederschap van Sint-Elooi worden vriendelijk verzocht om hun kenteken te dragen.
FEESTPROGRAMMA
Vrijdag 1 december 2017
Feestdag van onze patroonheilige Sint-Elooi
19.00 u H. Mis ter ere van Sint-Elooi en ter nagedachtenis van de afgestorven leden het voorbije jaar (zie verder: wij gedenken onze afgestorvenen) en voor alle gestorven ere-gezellen, gezellen en gezellinnen Aanstelling nieuwe eregezellen, gezellen en gezellinnen.
20.00 u Receptie aangeboden door het gemeentebestuur aan de nieuwe aangestelde leden.
Zondag 3 december 2017
10.30 u Samenkomst van de ruiters, tractorbestuurders en andere deelnemers aan de stoet (overkant van de kapel).
Het tankstation “De Wolf”, Nieuwelaan biedt aan alle ruiters, tractorbestuurders, koetsiers en anderen een Sint-Elooiborrel aan.
11.00 u Plechtige H. Mis voor onze overleden Eregezel Joris Hanssens opgedragen door magister E.H. Frans Stoffelen. Joris Hanssens maakte 30 jaar lang de bedevaartkruisjes .
De misviering wordt opgeluisterd door het Mannenkoor van Merchtem
12.00 u Zegening van de ruiters, paarden, tractoren, koetsiers en landbouwalaam door E.H. Frans Stoffelen, ere-inspecteur van het Katholiek Onderwijs en Magister van de Broederschap.
12.15 u Stoetsgewijze naar Meise-dorp.
13.30 u Feestmaaltijd in het Sport- en Recreatiecentrum (voorinschrijving verplicht tot 20 november : zie bijgevoegde inschrijvingskaart)
Prijs: € 40.00 dranken inbegrepen

Menu Sint-Elooimaal
Aperitief
***
Wildpastei met uienconfituur
***
Hertenfilet harlekijn –
boontjes en witloof & appel en peertje, wildkroketjes
***
Sorbet van meloen met munt
Koffie
***
Dranken: wijn, bier, water inbegrepen

Aan de ruiters, tractorbestuurders, koetsiers, wordt na de stoet op de parking van het zwembad van het Sport- en Recreatiecentrum door de gezellen en gezellinnen GRATIS een Sint-Elooiborrel en boterhammen met kaas, hesp, paté, kop en koffie (chocomelk) aangeboden.
Er is een tent voorzien en mogelijkheid om de paarden vast te binden.
Kerststal aan de Sint-Elooikapel
Vanaf 6 december wordt aan de Sint-Elooikapel voor de 18de maal de sinds vorig jaar vernieuwde kerststal geplaatst. Van ’s morgens 7.30 u. tot ’s avonds 22.00 u. wordt er mooie en stemmige kerstmuziek gespeeld. ‘s Morgens en ’s avonds is de kerststal ook mooi verlicht.
Wij gedenken onze afgestorvenen van het voorbije jaar :
-Op 9 juli 2017 overleed onze ere-gezel Joris Hanssens uit Grimbergen plots terwijl hij bij familie was in Lennik. Joris was voor onze Sint-Elooiviering een steunpilaar! Wij kunnen hem niet genoeg dankbaar zijn voor al wat hij allemaal gepresteerd heeft. Sinds 1981 maakte hij jaarlijks 420 bedevaartkruisjes voor de ruiters, koetsiers en tractorbestuurders. Sint-Elooivrienden konden er eentje kopen. En dat deed hij ieder jaar opnieuw met een ander ontwerp!! In 1985 (pre-Eureloy) en in 1995 toen in Meise een Eureloy bijeenkomst plaats vond met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Italië en België, maakte hij er telkens 1200 stuks!! Een vlugge berekening zegt ons dat hij meer dan 15.000 kruisjes gemaakt heeft! Je kan ze komen bewonderen vooraan in de Sint-Elooikapel. Joris was tijdens zijn beroepsloopbaan werkleider in het TechnOV (het vroegere KITO) in Vilvoorde .Hij bezocht met ons verscheidene Sint-Elooivieringen, o.m. in Laneffe, Bouillon, Jumet, Tielrode, Kalken, Ranst/Millegem, Utrecht, Béthune/Beuvry, Parijs, Chaptelat,Rome,….. Hij was ingeschreven om mee te gaan naar de Eureloy bijeenkomst, begin september, naar Goch en Kalkar Het heeft niet mogen zijn! Buiten het vele werk dat hij presteerde voor Sint-Elooi Meise was hij een zeer goede wandelleider voor onze wandelgroep “de Sintelooitrotters”. Vele prachtige wandelingen door de natuur heeft hij voorbereid en geleid.
Op zondag 3 december e.k. gaan wij hem heel speciaal gedenken in de misviering van 11 u. Wij zullen hem erg missen!! Zó een 2de Sint-Elooivriend bestaat er niet meer!!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten
foto: Sint-Elooi ommeganc

Categorie

Organisatie

naam
vtbKultuur Meise