Haal de wetenschapper in jezelf naar boven tijdens Dag van de Wetenschap in Plantentuin Meise

Deze informatie is niet meer actueel!
Plantentuin Meise opent opnieuw de deuren voor nieuwsgierigen tijdens Dag van de Wetenschap. In ons pas gerenoveerde serrecomplex, het Plantenpaleis, kan je de wondere wereld van de paddenstoel ontdekken én proeven. In het Herbarium kom je meer te weten over slijmzwammen (een soort reuzenamoebe) en onze unieke collectie planten uit Centraal-Afrika. Je krijgt er ook een elektronenmicroscoop aan ...

Wanneer

  • 26 november ’17 (zo)
    van 09.30 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Plantentuin Meise
adres
Nieuwelaan 381860 Meise

Info

Plantentuin Meise opent opnieuw de deuren voor nieuwsgierigen tijdens Dag van de Wetenschap. In ons pas gerenoveerde serrecomplex, het Plantenpaleis, kan je de wondere wereld van de paddenstoel ontdekken én proeven. In het Herbarium kom je meer te weten over slijmzwammen (een soort reuzenamoebe) en onze unieke collectie planten uit Centraal-Afrika. Je krijgt er ook een elektronenmicroscoop aan het werk te zien en je kan een kijkje nemen in de donkere kamer (voor fotografie). Normaal gezien is het Herbarium niet open voor het publiek, maar voor één keer maken we daar graag een uitzondering op. Daarnaast worden geïnteresseerden ondergedompeld in de kunst van het botanisch tekenen en gaan we zelfs een stapje verder: we zetten jullie aan het werk tijdens ons crowdsourcingproject! De digitalisering van de collecties gedroogde planten in het Herbarium is van groot belang voor wetenschappelijk onderzoek. Wie zich geroepen voelt, kan tijdens Dag van de Wetenschap de Herbariumetiketten mee helpen invoeren en zo zijn/haar steentje bijdragen aan de virtuele tegenhanger van het Herbarium.

 

-Project rond paddenstoel (binnen Europees project Big Picnic): film, degustatie, demonstratie, verkoop

-Bezoek aan Herbarium: elektronenmicroscoop, donkere kamer, collectie Centraal-Afrikaanse planten (met Prof.dr. Marc Sosef) en slijmzwammen (inclusief demonstratie stereomicroscoop)

-Demonstratie botanisch tekenen (inclusief tekenen a.h.v. een binoculair met tekenspiegel)

-Crowdsourcingproject rond digitalisering van het Herbarium

Alle activiteiten