Over de start van het Audio-Visueel Centrum Meise

Deze informatie is niet meer actueel!
In 1967 gooide het talenlabo in Meise officieel z’n deuren open: het Audio-Visueel Centrum zag z’n eerste studenten binnenwandelen. In de voorbije 50 jaar groeide het enorm uit en werd één van toonaangevende centra voor eigentijds talenonderwijs in het land, naast de bijkomende cursussen over informatica, naaien, enz. En het groeide ook buiten de grenzen van de gemeente: er kwamen verbonden ...

Wanneer

  • 12 oktober ’17 (do)
    van 19.30 u tot 22.00 u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
't Moment
adres
brusselsesteenweg1860 Meise

Contact

Telefoon
0478695530
e-mail
ERFGOEDBERLA@LIVE.COM

Info

In 1967 gooide het talenlabo in Meise officieel z’n deuren open: het Audio-Visueel Centrum zag z’n eerste studenten binnenwandelen.
In de voorbije 50 jaar groeide het enorm uit en werd één van toonaangevende centra voor eigentijds talenonderwijs in het land, naast de bijkomende cursussen over informatica, naaien, enz.
En het groeide ook buiten de grenzen van de gemeente: er kwamen verbonden centra in Jette en Strombeek-Bever.
Het Centrum voor Volwassenen Onderwijs, zoals het nu genoemd wordt, draait nog steeds op volle toeren en het ziet er naar uit dat dat in de toekomst wel zo zal blijven…
Jef De Cuyper, de man die het als directeur van 1967 tot 1996 op gang trok, komt voor ons het verhaal vertellen over hoe het begon en groeide.
Mét de kleine geschiedenis die er soms achter zat, de mensen die voor of achter de schermen een grote invloed hadden, hoe gepoogd werd steeds de nieuwste technische hulpmiddelen in te schakelen, hoe er een punt van gemaakt werd altijd de leermethodiek bij te schaven tot het beste wat toen kon…
Toen hij stopte als directeur, bleef hij er nog tot 2008 voorzitter van de bestuurscommissie, dus hij kan het verhaal over een tijdsspanne van méér dan 40 jaar en de bijna 42.000 individuele studenten die er in die periode ingeschreven waren vertellen.
Toegang vanaf 18:30 aanvang presentatie om 19:30 in ’t Moment van Meise Brusselsesteenweg 40. Inkom gratis - allen welkom.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten