Praatcafé Erfgoedkring Berla - Over de geschiedenis van Mösenghem

Wij avond verwelkomen Willem, gepassioneerd gastspreker uit Meuzegem. Hij wil de gemeenschap van Meuzegem een geschiedenis geven. Zijn archief is lang niet volledig, maar voldoende om een lijvig boek over Mösenghem te schrijven...het wordt met voorbedachten rade een trilogie. Als lid van de Studiekring Eerste Millennium heeft hij een verrassende nieuwe blik op de aloude conventionele geschiedenis

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

naam
't Moment Brusselsesteenweg 40 Meise
adres
Brusselsesteenweg 401860 Meise

Info

Tijdens het praatcafe verwelkomen we Willem, een gepassioneerde gastspreker uit Meuzegem.
Willem de Ridder huwde een eerste maal met de nobele Genea.
Hij huwde een tweede maal met mevrouw Geschiedenis en had vervolgens een verhouding met Juffrouw Archeologie.
Hoewel de roots van Willem in Merchtem berusten, wil hij vooral de gemeenschap van Meuzegem een geschiedenis geven.
De passie voor genealogie begon in 2004 en is intussen uitgegroeid tot een databank van meer dan 23.000 ridderlijke naamgenoten.
Zijn archief is lang niet volledig , maar voldoende om een lijvig boek over Mösenghem te schrijven... het wordt met voorbedachten rade een trilogie.
Als lid van de SEM (Studiekring Eerste Millennium) heeft hij een verrassende en nieuwe blik op de aloude conventionele geschiedenis.
Hij vertelt op zijn eigen monotone manier: Muso en zijn volgelingen / Romeins bezoek / het Christianiseren / fratres de domo teutonica de Museghem / de Kerk en de Boodschap van Maria / de Burcht van Meuzegem / het Kasteel van Meuzegem / de Zieleherders en hun Cure / de Pachthoven en de Spookhoeven / “fait divers” , waaronder de lanceerbasis voor V1 raketten en Milleke wordt wereldkampioen.
NieuwsgierigAllen ? Kom luisteren - Inkom gratis - Allen welkom
Toegang vanaf 18u30, aanvang presentatie om 19u30 in “ ’t Moment van Meise ” Brusselsesteenweg 40 te Meise.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Alle activiteiten