Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Webinar - Investeren in hernieuwbare energie

Bericht van 08 maart 2024

Graag nodigen we je uit voor een online webinar op 14 maart 2024, om 19 uur om je te informeren over de participatieve financiering van een lokaal hernieuwbaar energieproject waarbij jij, als inwoner van Meise, de kans krijgt om te investeren.

Waarom dit webinar?

Dit online Webinar heeft tot doel je te informeren over een crowdlending project, voortgekomen uit een samenwerking tussen SPV Groene Energie, een dochteronderneming van VENTUM&green, en Ecco Nova. De crowdlending campagne beoogt de gedeeltelijke financiering van de installatie van zonnepanelen op de daken van openbare gebouwen van het hernieuwbare energieproject in de gemeenten Grimbergen, Machelen, Meise, Wemmel & de stad Vilvoorde.

Programma:

  • Presentatie van het project & de projectontwikkelaar
  • Presentatie van Ecco Nova
  • Samenwerking tussen Ecco Nova & SPV Groene Energie
  • Gedetailleerde voorwaarden van het crowdlending-aanbod.

Kort overzicht van het aanbod

  • Kredietnemer: SPV Groene Energie
  • Garantie: De gemeenten zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van SPV Groene Energie jegens Ecco Nova Finance
  • Op te halen bedrag: € 350.000
  • Investeringsmogelijkheid: € 50 tot € 1.000
  • Jaarlijkse bruto rentevoet: 6,00 %
  • Looptijd van de lening: 8 jaar

Deze investeringsmogelijkheid wordt uitsluitend geopend voor de inwoners van de gemeenten Grimbergen, Machelen, Meise, Wemmel & de stad Vilvoorde op vrijdag 15 maart 2024 om 12 uur. Het aanbod zal geopend worden vanaf 15 mei 2024 voor het grote publiek.

Hoe kan je deelnemen aan het Webinar?

Schrijf je in voor de webinar: inschrijvingslink 

Op 14 maart zal je een link naar het webinar ontvangen en krijg je de mogelijkheid om deel te nemen, alsook vragen te stellen.

Geen zorgen als je er niet bij kunt zijn

Als je geïnteresseerd bent in dit project, maar niet in de mogelijkheid bent om het webinar op 14 maart bij te wonen, kan je nu jouw interesse opgeven door naar de projectpagina op te gaan.

Op de projectpagina kan je jouw contactgegevens achterlaten en alle documenten met betrekking tot dit aanbod doornemen. Daarnaast zal je eveneens het webinar achteraf kunnen herbekijken. Voor een volledig overzicht zijn er ook video’s met uitleg en een lijst met vragen en antwoorden beschikbaar, zodat er volledige transparantie is bij het beoordelen en evalueren van de investeringskans.

Wettelijke kennisgeving: Investeren brengt risico’s met zich mee, waaronder het mogelijke verlies van het geïnvesteerde kapitaal. Raadpleeg het Blad met Essentiële Beleggingsinformatie voor meer informatie over de risico’s van dit project.

Nieuwsoverzicht

Lees meer artikels over

Deel deze pagina