Gemeente Meise ?
Aanbevelen Bookmark Contacteer Welkom op de website van de Gemeente Meise

U bent hier: Sport

Sportdienst
De sportraad
Sportinfrastructuur
Lessenreeksen
Sportverenigingen
Sportregio
Foto's
Activiteiten
Uitslagen gemeentelijke sportevenementen

Ouders langs de zijlijn van het sportterrein

Heeft je kind gekozen om te sporten, dan sta je waarschijnlijk ook wel af en toe langs de zijlijn om

Jouw aanwezigheid stelt je kind ongetwijfeld erg op prijs, ook al ben je niet direct het type om met toeters en bellen te staan supporteren. te supporteren. Dit is een grote stimulans voor je kind om verder te sporten.

Ga je graag op in een wedstrijdje? Fantastisch! Hou hierbij zeker je focus op positieve aanmoedigingen of constructieve feedback. Leg de nadruk op de inzet die je kind toont, het samenspel met vrienden en het plezier dat het beleeft, ook na de wedstrijd.

De realiteit is jammer genoeg anders. Roepende vaders ergeren de coach én de kinderen, blijkt uit onderzoek. Hooggespannen, onrealistische verwachtingen halen de lol eruit. 'Ze geven aanwijzingen die haaks staan op wat de coach meegeeft. De kinderen weten op den duur niet naar wie ze moeten luisteren'.

Sportregio NW en sportdienst Meise organiseren daarom een infoavond “positief supporteren langs de zijlijn  “ op 4 december 2014 in het CC Het Bolwerk (auditorium) , Bolwerkstraat 17 te 1800 Vilvoorde. 

De doelgroep zijn hoofdzakelijk ouders en trainers. 

Daar het deelnemersaantal beperkt is, is het aan te raden om tijdig in te schrijven. Maximum 120 personen.

Voor meer inlichtingen kan u contact opnemen met de sportdienst Meise (02 892 20 85) of via sport@meise.be

 

De Sportdienst op Facebook

Wenst u op de hoogte blijven van wat er op de sportdienst gebeurd? Maak ons dan snel bevriend op facebook en krijg alle info als eerste in je mailbox. 

Sportdatabank Vlaanderen: unieke gids in het Vlaamse sportlandschap

De Sportdatabank Vlaanderen bevat de gegevens van nagenoeg 17.000 sportclubs aangesloten bij een erkende Vlaamse sportfederatie.
Je vindt dus ongetwijfeld een sportclub in je buurt die de sporttak of discipline van je keuze aanbiedt.
Voorlopig zijn geen gegevens opgenomen van sportclubs die niet bij een erkende Vlaamse sportfederatie zijn aangesloten, zoals bv. heel wat fitnessclubs. 

Ook de gegevens van alle erkende Vlaamse sportfederaties, sportraden, sportdiensten, … en sportinfrastructuur worden op een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke manier ter beschikking gesteld.

Het Bloso actualiseert zelf permanent de gegevens waar nodig.
Als gebruiker kan je zelf ook aanpassingen en aanvullingen aan sportorganisaties melden of suggesties doen ter verbetering van de Sportdatabank Vlaanderen:
•via het formulier Nieuwe sportclub melden
•via het formulier 'Meld foutieve gegevens m.b.t. deze organisatie' (gekoppeld aan de detailgegevens van elke sportorganisatie)
•via mail naar sportdb@bloso.be.

G-sportbrochure

Vanaf heden is de G-sportbrochure op de sportdienst verkrijgbaar.
Hierin vindt u een overzicht van het sportaanbod in Vlaams-Brabant voor personen met een handicap.
De brochure kan u aanvragen via sport@meise.be.   

Mountainbike-, Fiets en wandelgidsen

Onze mountainbikeroute is te bekijken op volgende link:

http://www.bloso.be/sportpromotie/mountainbikeroutes/pages/groupview.aspx?group=2565&ProvincieGroepID=2540&GemeenteGroepID=2565

In samenwerking met de 9 gemeenten uit de regio Noord-West werd er een  prachtig overzicht  opgesteld van alle mountainbike-, fiets- en wandelroutes. Binnnekort kan je de overzichten hieronder raadplegen per gemeente. Voorlopig kan je terecht bij de desbetreffende gemeente.
Fietsgids
Mountainbikegids
Wandelgids